Looking Glass Factory представи два нови пространствени дисплея, които осигуряват

...
Looking Glass Factory представи два нови пространствени дисплея, които осигуряват
Коментари Харесай

Ново поколение пространствени дисплеи дават възможност за работа в 3-те измерения без специални очила

Looking Glass Factory показа два нови пространствени екрана, които обезпечават основаването и проявлението на триизмерни цифрови изображения без потребността от 3D очила.

За разлика от компактния 6-инчов екран Looking Glass Go, предопределен за домашна приложимост и пуснат предходната година, новите модели се оферират в два размера – 16 и 32 инча. Те са снабдени с OLED панели с разграничителна дарба надлежно 4K и 8K. Основните им преимущества включват необятен зрителен ъгъл до 150 градуса и опция за проявление на триизмерни изображения без 3D очила или други сходни устройства.

Шон Фрейн, основен изпълнителен шеф на компанията, съобщи, че пространствените екрани на Looking Glass към този момент са намерили приложение в разнообразни области, в това число в дизайна, маркетинга, медицината и научните проучвания. Дизайнерските студия употребяват тези екрани за основаване на нови артикули, музеите вдъхват живот на исторически артефакти, а студентите по медицина ги употребяват за проучване на реалистичните 3D модели на човешкото тяло.

16-инчовият екран поддържа повече от един милиард цвята за извънредно реалистично 3D наличие. Разделителната дарба на екрана е 3840 × 2160 пиксела с периодичност на освежаване 60 Hz. Едновременното гледане на една 3D сцена е допустимо за група от 45 до 100 души. Налице е и поддръжка на ръководство с жестове благодарение на датчици и периферни устройства. Дисплеят се доставя с HDMI кабел за свързване към компютър и включва приставки за Unity, Unreal, Blender, WebXR и SDK за разработчици.

32-инчовият модел има разграничителна дарба от 7680 × 4320 пиксела и се свързва с източник на сигнал посредством DisplayPort. Този модел може да бъде оборудван с компютър Intel NUC9I7QNB с 16 GB оперативна памет, 250 GB SSD и графичен ускорител Nvidia GeForce RTX 3090, което разрешава устройството да се употребява за интензивни задания за визуализация и обработка на данни.

Новите екрани към този момент са налични за предварителна поръчка, като цените стартират от $4000 за 16-инчовия модел. Цената и датата на стартиране в продажба на 32-инчовия модел към момента не са оповестени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР