Старши треньорът на националния отбор на Германия по баскетбол за

...
Старши треньорът на националния отбор на Германия по баскетбол за
Коментари Харесай

Световният шампион по баскетбол Германия остава без треньор след Олимпийските игри

Старши треньорът на националния тим на Германия по баскетбол за мъже Гордън Хърбърт ще напусне поста си след края на Олимпийските игри в Париж.

65-годишният канадец, който през предходната година сензационно изведе Бундестима до международната купа на шампионата в Япония, Индонезия и Филипините, има желание да се завърне към клубния баскетбол и от Германския баскетболен съюз са решили да уважат молбата му за предварително преустановяване на контракта. Това потвърдиха за Билд от федерацията.

Хърбърт застана отпред на националния тим на Германия през 2021 година. На домашното европейско състезание през 2022 година той изведе германците до бронзовите медали, а по-късно пристигна и триумфът със международната купа.



" Напълно разбираме желанието на Горди да стартира друга работа след края на Олимпийските игри и няма да му вършим никакви пречки ", сподели президентът на Германския баскетболен съюз Инго Вайс.

Според Билд Хърбърт ще остане да работи в Германия, като ще оглави тима на Рощок Сийуулвс. В предишното той е водил Франкфурт Скайлайнърс, Вюрцбург и Алба Берлин.

След международното състезание предходната година интерес към него имаше от френския АСВЕЛ Лион-Вильорбан, Японската баскетболна федерация, както и от няколко тима от НБА, които му предлагаха места като помощник-треньор.

Германия е противник на националния тим на България в почналите квалификации за европейското състезание през 2026 година. Двата тима към този момент се срещнаха в Ботевград, като българският отбор завоюва с 67:62. Така след първите два кръга в квалификационна група, в която са още Черна гора и Швеция, всички четири тима имат по една победа и една загуба.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР