Промени в Закона за туризма ще внесе до месец ресорното

...
Промени в Закона за туризма ще внесе до месец ресорното
Коментари Харесай

Изненада: Скоро плажната ивица на България ще е разделена на две!

Промени в Закона за туризма ще внесе до месец отрасловото министерство. Идеята е националните курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, да вземем за пример, да бъдат разграничени на зони – надлежно за развлечение и за фамилен туризъм.

Южният плаж на Слънчев бряг да остане празненство зона, в която нощните заведения да работят през цялата нощ. За това упорстват от Българската Асоциация на заведенията.

Според депутата от Обединените патриоти Валери Симеонов, който е в основата на Закона за шума, зонирането е невероятно, защото курортите са построени още по времето на социализма като фамилни.

От министерството на туризма пък оферират с решение на локалната власт да се дефинира в националните курорти до какъв брой часа да се подвига звук.

Големите туроператори работят извънредно сегментирано, за това когато приказваме единствено и само за национално курорти, да има зониране, с цел да се оферират по-целево туристическите артикули, предложи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според Валери Симеонов, народен представител от Обединените патриоти, по принцип може да се разиска едно такова обособяване на обособени, съзнателно основани, такива места за забавление, в които да е позволено озвучаването и след 23 ч. По думите му това е въпрос на бъдеща законова уредба и наложително тези зони би трябвало да бъдат нови и много надалеч от всички обитаеми места, прецизира bTV.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР