Проливните дъждове наводниха много места в Северозападна България. Най-пострадалото село

...
Проливните дъждове наводниха много места в Северозападна България. Най-пострадалото село
Коментари Харесай

Жители на село Галатин: Такова нещо не помним от години

Проливните дъждове наводниха доста места в Северозападна България. Най-пострадалото село във врачанска област е Галатин. " Тук водата е пристигнала освен от дъжда, големи количества са паднали на квадратен метър, само че и от нивите горе. Асфалтът, който е положен преди към година, е надиплен като хармоника ", сподели репортерката на БТВ.

" Вода, страшна работа. Изхвърляме един час непрестанно от къщата. Имаме доста съществени вреди. Всичко ни отиде ", показа в ефира потърпевша жена.

" Такова злополучие не е имало от доста години. За първи път се случва. Водата беше доста мощна, пристигна от нивите, стигаше до метър. Спасихме животните, само че водата беше доста мощна. Три часа валя без спиране. Стигна водата до центъра. На кошерите бидоните плуваха ", оплака се гражданин на селото.

Кметът на селото Красимир Гешев съобщи, че равносметката от бедствието е изцяло разрушена инфраструктура в обитаемото място. " Наводнени са над 30 къщи. Получаваме още сигнали за високи подпочвени води. Ще продължим работата и през днешния ден по отводняване. Ще бъдат направени две комисии - едната е за определяне на вредите на хората, а другата е за вредите по инфраструктурата. Реката излаза от коритото, защото от години не е чистена. Много е затлачена. В ниската част от наносите равнището е по-високо и при по-обилни превалявания тя постоянно напуща коритото ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР