Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да командирова Мая

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да командирова Мая
Коментари Харесай

Следовател Мая Ковачева е българското предложение за Евроджъст

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет реши да командирова Мая Ковачева – следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура, като народен специалист в Националното бюро на Република България в Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване Евроджъст (Еurojust),  оповестяват от  пресцентъра на Висш съдебен съвет.

Тя ще бъде част от екипа на Агенцията от 1 ноември 2022 година, за интервал от 1 година.

Следовател Ковачева има над 17-годишен стаж в системата на прокуратурата. Притежава високи професионални познания и опит в региона на международното-правно съдействие по наказателни каузи.

В интервала от 15.08.2016 година до 23.12.2016 година е командирована за дълготраен четиримесечен стаж в Националното бюро на България в Евроджъст. По време на стажа е работила по решаването на регистрирани проблеми на Евроджъст, ангажиращи съдействието на Българското Национално бюро. По време на стажа е взела участие в огромен брой координационни срещи на разнообразни равнища по разнообразни наказателно правни проблеми, с ангажираност на българските правосъдни управляващи, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР