Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи подалия оставка районен

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи подалия оставка районен
Коментари Харесай

Тихомир Гергов застава начело на Районната прокуратура

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет освободи подалия оставка областен прокурор на Пазарджик Георги Кацаров и назначи на негово място Тихомир Гергов, оповестиха от Висш съдебен съвет. С днешното решение Кацаров се връща на длъжността „ прокурор “ в същата прокуратура, считано от петък, 23 февруари. Във връзка с предварителното преустановяване мандата на административния началник и неналичието на свободна щатна служба, на която той да бъде преназначен Колегията усъвършенства щатната бройка на Районна прокуратура – Пазарджик. Съкращава се щатът на Районната прокуратура в Плевен и надлежно се разкрива една служба в Пазарджик. 

Също с решение от през днешния ден за изпълняващ функционалностите на областен прокурор на Пазарджик е избран заместникът на Кацаров Тихомир Геров. Той ще управлява прокуратурата до встъпването в служба на нов административен началник.  

Прокурор Гергов е препоръчан от основния прокурор Сотир Цацаров. Той има над 15 години юридически стаж. Бил е следовател в Окръжна следствена работа – Пазарджик от 2002 година до 2005 година От месец юни 2005 година и към сегашни миг е прокурор в Районна прокуратура – Пазарджик, като от 14 октомври 2010 година е заместител на административния началник. Притежава доста добра правна подготовка, богат професионален и учредителен опит. При неявяване на административния началник е изпълнявал функционалностите му като него заместител.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР