Прокуратурата в Испания ще предприеме действия срещу каталунското правителство и

...
Прокуратурата в Испания ще предприеме действия срещу каталунското правителство и
Коментари Харесай

Испанската прокуратура се захваща с каталунските власти в понеделник?

Прокуратурата в Испания ще предприеме дейности против каталунското държавно управление и управлението на каталунския парламент в понеделник, 30 октомври . Това заяви вестник El Nacional, базирайки се на свои източници.
Испанското държавно обвиняване приготвяше обвиняване за държавен прелом, който е незаконен с до 35 години затвор, против каталунския министър председател Карлес Пучдемон, ако Каталуния разгласи самостоятелност. След като това по този начин или другояче стана факт, испанската прокуратура към този момент работи, с цел да разшири обвиняването към всички, взели участие в това " закононарушение ". Обвинението ще бъде ориентирано най-малкото както към управлението на каталунския парламент, по този начин и към каталунските депутати, разрешили на процедурата да се реализира и декларацията за самостоятелност да бъде гласувана.
Към момента испанската прокуратура към момента не е решила в кой съд да внесе обвиняването. Това ще зависи от депутатския статут на бъдещите обвинени и от другите благоприятни условия, които са на масата след активирането на член 155 от испанската конституция. Припомняме, че с него изпълнителната власт в Мадрид получи опция да поеме властта в Каталуния, а през вчерашния ден вечерта (27 октомври) испанският министър председател Мариано Рахой разгласи, че смъква каталунския министър председател Карлес Пучдемон, каталунското държавно управление, каталунския парламент и началника на каталунската полиция.
Независимостта на Каталуния
Също късно нощес се появи и първата страна, която призна испанската самостоятелна провинция за самостоятелна. Това е Гамбия.
Междувременно стана ясно и, че Финландия би могла също да признае Каталуния за самостоятелна страна. Депутатът Мико Карна, който е определен като представляващ Лапландия, ще внесе предложение във финландския парламент за признание на Каталуния. Карна е част от ръководещата във Финландия партия. Той към този момент изпрати поздравления до Каталуния в персонално качество, написа английският вестник Express.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР