Прокуратурата в Аржентина започва разследване на смъртта на Диего Марадона,

...
Прокуратурата в Аржентина започва разследване на смъртта на Диего Марадона,
Коментари Харесай

Прокуратурата в Аржентина започва разследване на смъртта на Марадона

Прокуратурата в Аржентина стартира следствие на гибелта на Диего Марадона, разгласи локалната телевизия TN. Задачата е да откри дали има лекарско недовиждане, което да е предизвикало съдбовния завършек на именития футболист. Основната тенденция на следствието е определяне на обстоятелството дали Марадона е получил верните грижи след изписването си от болничното заведение и за какво никой не е направлявал държанието му в последните 12 часа от живота му.

Взимат се показанията на всички хора, които през последните дни са живели с Дон Диего в дома му в частния затворен квартал Сан Андрес. Благодарение на разпитите е открито, че последният човек, който е видял Марадона жив, не е неговият племенник Джони Ерера в 23:30 часа във вторник. Предполагаше се, че по-късно никой не е виждал международния първенец от 1986 година до 11:30 часа, когато неговият доктор и психолог не съумяват да го разсънят.

„ Марадона е трябвало да се разсъни в 6:30 часа и в този час в стаята му е влезнала здравната сестра. Тя е последният човек, който е видял живия Диего, а не неговият племенник предната вечер. Това не трансформира генералната тенденция на следствието, само че се ревизира за какво сестрата е излъгала в своите предварителни показания ", разгласи журналистът от малкия екран Николас Виняски.

Прокуратурата към този момент е провела диалози с Джони Ерера, персоналния помощник на Марадона Максимилиано Помарго, готвача по прякор Монона, психиатърката Агустина Косачов, психолога Карлос Диас, живеещия в съседство доктор, който е извикан на помощ, като и парамедика от незабавна помощ Хулио Кориа.

Очаква се в идващите часове да бъде разпитана и здравната сестра, която е влизала в стаята на Марадона в 6:30 часа сутринта в сряда. Тя е декларирала на своята колежка, която я е сменила след нощна промяна, че не е забелязала нищо неправилно в положението на футболната легенда и по тази причина го е оставила да спи.

Вчера юристът на Марадона - Матиас Морла упрекна лекарите за гибелта на именития футболист. Юристът съобщи, че не е задоволително в продължение на 12 часа никой от медиците в къщата да не се поинтересува от положението на Диего. Освен това колата за спешна помощ е пристигнала след повече от половин час.

Днес ще бъде осъществен и химически и токсикологичен разбор на пробите от кръв и урина, които са взети от тялото на Диего Марадона по време на аутопсията. Както е известно, съгласно формалната версия гибелта на футболната легенда е породена от остра сърдечна непълнота и дилатационна кардиомиопатия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР