Прокуратурата извършва интензивни действия по разследването на смъртта на тригодишното

...
Прокуратурата извършва интензивни действия по разследването на смъртта на тригодишното
Коментари Харесай

Прокуратурата иззе видеозаписи от трите столични болници

Прокуратурата прави интензивни дейности по следствието на гибелта на тригодишното дете. Това стана ясно от думите на основния прокурор Сотир Цацаров пред медиите в Народното събрание.

Вчера е конфискувана здравната документи и от трите здравни заведения, разясни той. Разпитани са лечителите на детето, както и други лица.

По планувания от Наказателно-процесуален кодекс метод от тях са конфискувани направените видеозаписи при обиколките из столичните лечебни заведения. Предстоят разпити на всички медицински експерти от трите здравни заведения и назначение на съдебно-медицинска експертиза, по думите на обвинител номер едно.

Нека от този случай не вършим изводи за качествата на всички хора, които упражняват лекарската специалност, тъй като те заслужават почитание, уверен е Цацаров.

Той даде обещание оптимални старания за изясняване на случая. Ще бъдат конфискувани данни за предходни лекувания на Алекс от персоналния му доктор.

Припомняме, че по предписание на премиера Бойко Борисов, шефовете на трите лечебни заведения с отношение към случая със гибелта на 3-годишното момченце бяха краткотрайно отстранени.

По информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е повода за гибелта на детето. Вчера резултатите от инспекцията в трите лечебни заведения удостовери повода за гибелта на детето.

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е назначил инспекция в три столични лечебни заведения поради умрялото 3-годишно дете. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР