Прокуратурата и МВР влязоха в офиси на столична фирма. Акцията

...
Прокуратурата и МВР влязоха в офиси на столична фирма. Акцията
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата влязоха в офиси на столична фирма

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи влязоха в офиси на столична компания. Акцията се организира на бул. " Никола Вапцаров " 16 и ул. " Хенрик Ибсен ".

Около 10:00 ч. взаимните екипи на жандармерията и прокуратурата дойдоха в двата офиса, където и сега текат дейности по следствието.

По първични данни дейностите са против компания, която се занимава с криптовалута. Акцията е интернационална, взаимно с интернационалните екипи. Проверката по случая е почнала преди месеци. 

По информация на компанията е благосъстоятелност на български жители, която търгува с криптовалута във Англия, Швейцария, Съединени американски щати и известни офшорни дестинации.

Полиция е видяна и пред първокласни парцели, свързани със притежателите на компанията. Към момента няма информация за това дали са осъществени арести. 

По непотвърдена информация следствието е обвързвано с съмнения, че притежателите са основали интернационална финансова пирамида, като са заблуждавали искащи непознати жители да влагат в биткойни и други криптовалути. Вложителите били примамвани с предложения за нереално високи лихви. 

Акцията на прокуратурата, Националното разследване и ДАНС е против криптопирамидата Nexo. Подозренията са, че българите, стоящи зад огромната компания, са работили по схемата на Ружа Игнатова и ръководената от нея пирамида OneCoin.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР