Прокуратурата е започнала проверка по повод думите на премиера Бойко

...
Прокуратурата е започнала проверка по повод думите на премиера Бойко
Коментари Харесай

Прокуратурата поверява изказването на Борисов за наркотрафиканти в парламента

Прокуратурата е почнала инспекция във връзка думите на премиера Бойко Борисов за това, че в Народното събрание има депутати, които се занимава с трафик на опиати. 

Това стана ясно от думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг. 

Тя посочи, че инспекцията е по сигнал на Гражданско съдружие " Боец " и от Движение " Възраждане ". Сигнал от Българска социалистическа партия не е получаван. По-рано през днешния ден социалистите оповестиха, че ще сезират основния прокурор поради изявлението на премиера. 

Именно това изявление стана мотив някогашният към този момент ръководител на Народното събрание Димитър Главчев да изгони ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от пленарната зала. Тогава от Българска социалистическа партия желаеха Борисов да даде пояснение за думите си, а Нинова попита сътрудниците си от ГЕРБ дали не се усещат афектирани от думите на премиера. 

Вместо това Главчев счете въпросите ѝ за засегнатост към Народното събрание и премиера и изгони Нинова от залата. На идващия ден, след намесата на премиера, той подаде оставка. 

В Народното събрание през днешния ден от левицата желаеха Сотир Цацаров да разпита Борисов по случая. 

Господин Бойко Борисов по кое време, от кое място, от кого, по какъв начин и при какви условия е получил информацията, както и кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и пазаруване на гласове?, попита Филип Попов.

В отговор от ГЕРБ направиха в Народното събрание самобитен обзор на печата с греховете на Българска социалистическа партия и закононарушенията към тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР