Снимки Бившата дипломатка е обвинена, че в съучастие с дъщеря

...
Снимки Бившата дипломатка е обвинена, че в съучастие с дъщеря
Коментари Харесай

Съдът остави окончателно в ареста тъщата на убития Пейо

Снимки

Бившата дипломатка е упрекната, че в съучастничество с щерка си - брачната половинка на Пеев Габриела Савова, е предизвикала гибелта му, а по-късно двете са се пробвали да възпламенят тялото му.

След като предходната седмица Софийският градски съд отхвърли молбата на Трифонова за по-лека мярка за неотклонение, в този момент тя обжалваше решението пред Апелативния.

Тъщата на Пейо Пеев беше доведена през днешния ден в правосъдната зала с белезници и вериги, съобщи " Фокус ". Адв. Димитър Вълков още веднъж изиска домакински арест за Красимира, като посочи, че нямало безапелационни доказателства, че тя е направила действието, в което е упрекната, а към този момент 120 дни е зад решетките с мярка " задържане под стража ". Защитата се базира и на чистото правосъдно минало на Трифонова и авторитетната ѝ работа над 30 години като посланик.

Съдебният състав с ръководител арбитър Желязков и членове Илиев и Шкодрова дефинира, че на този стадий на следствието не е разколебано догатката за съпричастност на Красимира Трифонова към действието и не почете настояването за по-лека мярка.

Снимка: БТА

Според въззивният състав не е действителна рисково за укриването ѝ, само че може да има заплаха за осъществяване на друго закононарушение . Съдия Желязков бе безапелационен, че от началото на делото, проверяващите са направили оперативни дейности и има събрани свидетелски показания. Апелативният съд изрази противоречие да бъдат употребявани като доказателства показания на полицейски чиновници, взели участие в първичния разпит и ги е изключил при преценката си.

На този стадий Апелативният съд към момента поддържа тезата, че подсъдимата е взела участие в закононарушението поради ДНК експертизи и открити движимости в опожарения автомобил. В колата проверяващите са разкрили и кабел, по който е имало биологичен материал и от жертвата, и от Красимира , което не може да бъде подценено.

Самото действие се съчетава с непредвидимост на действието и твърдоглавие при реализиране на действието. Така, макар характеристичните данни на Трифонова, съдията откри висок риск за осъществяване на друго закононарушение при мярка друга от арестувана под стража.

Автомобилът с натрупа на Пейо Пеев бе открит леко опожарен в гориста околност в региона на Витоша, по пътя за хижа " Алеко ". 44-годишният мъж бе погубен в колата си на 18 януари на улица " Елемаг " в столичния квартал " Изгрев ". Там той отишъл, с цел да се срещне с 33-годишната си брачна половинка Габриела Пеева-Славова. Двамата имат 6-годишен наследник, а няколко месеца преди убийството Габриела родила второ момченце. То било записано на името на Пейо, макар че ДНК разбор към този момент сподели, че не той е биологичният татко. Именно поради различия във връзка с децата била уговорена срещата сред Пейо и Габриела. Когато мъжът отишъл на адреса обаче, в колата се качили брачната половинка му и майка й. 

Ден по-късно тялото на Пеев бе намерено в колата, оставена от майката и дъщерята край хижа " Алеко " на Витоша. При осъществената в Съдебна медицина аутопсия на 44-годишния мъж е открито, че причина за гибелта му е " остра сърдечно съдова и дихателна непълнота " и надлежно " механична асфиксия " от прилепяне на шията, т.е. мъжът е бил удушен.

По време на днешното съвещание близки и другари на Пеев се събраха на следващ митинг пред Съдебната палата в София. В него участваше и бащата на дребното дете на Габриела - някогашният народен представител Велико Минков. 

Снимка: БТА

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР