Прокуратурата е приключила с проверката си срещу руската паравоенна организация

...
Прокуратурата е приключила с проверката си срещу руската паравоенна организация
Коментари Харесай

Прокуратурата се отказа да разследва проруската паравоенна организация Шипка

Прокуратурата е завършила с инспекцията си против съветската паравоенна организация " Шипка " и е оказала да образува следствие против структурата, оповестява изданието.

Развитието идва повече от година, откакто за първи път стана ясно, че Софийската градска прокуратура (СГП) и ДАНС за закононарушения против страната.

Дейността на Военен съюз - Българско национално опълчение (БНО) " Шипка ", както е цялото название на организацията, беше обект на инспекция, с цел да се откри дали тя е противодържавна. Първоначално сигналът е стихотворец от СГП, само че след това по преписката работи и Военната прокуратура в София.

Магистратите от там са открили обаче, че в тази ситуация няма намесени военни и по тази причина въпросът е отговорност на градската прокуратура. В последна сметка държавното обвиняване не е разкрило данни за присъединяване на военни в незаконна активност. Това е и аргументът да не бъде формирано следствие, написа " Сега ".

За спорната активност на " БНО Шипка " се знае от години. В уеб страницата и фейсбук страницата си организацията качва видеа, в които се приканва за опълчение против значими събития от интернационален мащаб. Тя беше изключително дейна по време на пандемията от COVID-19 и призоваваше за протест против ограничаващите ограничения. Дейността З се основава върху конспирации за самоволно избрани от тях " всеобщо чипиране, непрекъснато следене и запрещение на човешки права ".

Организация " Шипка " от години споделя пропутинска агитация, ориентирана против Украйна и оправдава войната, която стартира на територията ѝ през февруари 2022 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР