Производството на автомобили от двете фабрики в Румъния доближи 50

...
Производството на автомобили от двете фабрики в Румъния доближи 50
Коментари Харесай

Производството на автомобили в Румъния достига до нов рекорд

Производството на коли от двете заводи в Румъния приближи 50 000 транспортни средства през ноември, което докара общия брой на създадените нови коли от началото на годината до 473 535.

При тези условия е евентуално производството за цялата година да надвиши върха, доближат през 2019 година, написа Profit.ro.

Очаква се производството в северната ни съседка да доближи 500 000 блойки.
 Румъния към този момент е шестият производител на коли в Европейски Съюз
Тази наша съседка към този момент е шестият производител на коли в Европейски Съюз

Страната изпревари Италия

През ноември Dacia е сглобила 33 066 автомобила, което е над междинното месечно равнище на автомобилния производител за тази година. В същото време в Крайова Ford Otosan е създал 15 496 автомобила - размер, който е по-нисък от междинния месечен размер на производителя, само че по-висок от предходния месец.

В случая с Ford подготовката за нахлуване в производството на нови модели и отдръпването на производството на EcoSport е довело до по-ниско равнище на интензивност, оповестяват от компанията.

Dacia безспорно ще надмине прага от 300 000 бройки тази година, само че остава да забележим дали Ford ще доближи равнището от 200 000 автомобила.

Румъния е на шесто място по произвеждане на коли в Европейския съюз със приблизително над 40 000 създадени автомобила на месец. Така страната изпреварва страни като Италия и Унгария, излиза наяве от отчет на Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA).

Справката демонстрира, че за интервала януари-септември тази година в света са били създадени близо 50 милиона автомобила. Китай е преди всичко с 16,3 милиона, а Съединени американски щати на второ с 5,3 милиона.

В Европейски Съюз са били създадени 7,96 милиона коли, което е с 5,8 % повече от същия интервал на 2021 година.

В Румъния са били създадени 376 000 автомобила през първите девет месеца на 2022 година. От тях 60 % са Dacia и 40 % Ford. Германия е преди всичко с 2,4 милиона автомобила, само че много под продукцията от 2019 година с тогавашните създадени 3,4 милиона.
 Румъния изпитва
Румъния изпитва " апетит " за 100 000 задгранични служащи в тези шест бранша

Между януари и юли тази година в Румъния са открити близо 190 000 работни места, за които не е имало работна сила
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР