profit.bgКитайската Нова година предстои след две седмици, но Китай вече

...
profit.bgКитайската Нова година предстои след две седмици, но Китай вече
Коментари Харесай

Най-голямото преселение тепърва предстои

profit.bg

Китайската Нова година следва след две седмици, само че Китай към този момент се готви за нещо, което се случва всяка година по това време – най-мащабното човешко преселение на Земята.

Китайската Нова година е част от интервал от 40 дни в годината, когато китайските смейства се събират дружно по домовете си, с цел да отпразнуват събитието посредством обичаен Пролетен фестивал.

Този интервал публично стартира на 10 януари и завършва на 18 февруари.

Самата Нова година се пада на 25 януари, което е най-ранната дата от 2012 година насам, предава CNN. 

 

Така приготовленията за Пролетния фестивал по случай прехвърлянето на годината се изместват за по-рано, което може да провокира същински транспортен безпорядък. Причина за това е, че празникът съответствува с напредването на студентите в страната, които са били по домовете си за зимните празници.

Около 3 милиарда пътувания се чакат през тазгодишния празничен интервал, именуван с името Чанюн (Chunyun). Това съставлява слаб растеж всравнение с регистрираните 2.99 милиарда пътувания през предходната година.

От тези пътувания, 2.43 милиарда броя са осъществени посредством автомобил (спад от 1.2% на годишна база), 440 млн. броя са с трен (ръст от 8%), 79 млн. пътувания са по въздух (ръст от 8.4%), а 45 млн. броя са чрез воден превоз (ръст от 9.6%).

Ден преди формалния старт на Чанюн, китайския Държавен съвет по информацията свика конференция взаимно със седем министерства, в това число транспортното такова, с цел да показа данните от предходната година и ограниченията, които ще бъдат подхванати за тазгодишния фестивал.

Китай, която има най-голямата железопътна мрежа в света, показва, че е построила 8 489 километра жп трасета през 2019 година, в това число 5 474 км. високоскоростни линии.

Новите технологии ще играят роля в редуцирането на скупчванията от хора, които се чакат по жп гарите, автомагистралите и летищата в страната.

Над 1000 жп гари в Китай разполагат с електронна система за инспекция на билетите, което ще понижи времето за продажба и инспекция.

През предходната година порти отвори и летището Beijing Daxing International Airport в Пекин.

Китайският авиационен регулатор пресмята, че новото летище ще обслужи 190 млн. пасажери по време на празниците към Нова година, което е растеж от 15% по отношение на общоприетата натовареност.

Освен технологиите за хвърчене при неприятна видимост, които оказват помощ за понижаване на закъсненията заради неприятни климатични условия, летището разчита и на системи за лицево различаване и самостоятелни процеси, с цел да усъвършенства успеваемостта.

Летищата в страната ще извършват по 17 хиляди полета дневно, което е растеж от 13.3% на годишна база, с цел да се оправят с покачвания трафик.

Паралелно с всичко това, към 790 хиляди рейса и 19 хиляди плавателни съда ще обслужват хората избрали този превоз за прибирането вкъщи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР