profit.bgБезрарботен британец, който спечели джакпот от 3.75 милиона паунда (близо

...
profit.bgБезрарботен британец, който спечели джакпот от 3.75 милиона паунда (близо
Коментари Харесай

Безработен милионер продължава да живее на социални помощи

profit.bg

Безрарботен британец, който завоюва джакпот от 3.75 милиона паунда (близо 4.5 милиона евро), продължава да взима обществени помощи в размер на 3000 паунда (около 3 600 евро) месечно, написа Daily Mail.

30-годишният Томас Рош и неговата брачна половинка Шели, които имат осем деца, се снабдиха с ново жилище с шест спални, както и с пет първокласни автомобила след огромната облага, само че все пак нямат никакво желание да се отхвърлят от обществените помощи.

Томас блъснал
джакпота в уебсайт за онлайн залагания.

" Вкарахме 58 паунда в сметката, като всяко завъртане на онлайн ротативките коства по 1 паунд. И двамата играехме, само че тъкмо в този миг той държеше телефона. В първия миг не можахме да повярваме какво се случва, помислихме, че има някакъв бъг в приложението ", споделя Шели.

 

Тя и брачният партньор ѝ настояват, че са уведомили службите за смяната във финансовото им положение, само че с изненада научили, че огромна част от обществените помощи, които взимат за развъждане на децата, не са свързани с персоналните им приходи.

Единственото, което губят, е минималното обезщетение за безработица, само че всички останали придобивки си остават, защото не са свързани с имотното положение и също така са освободени от налози.

Томас и Шели имат осем деца на възраст сред осем месеца и 12 години. Най-големият им наследник страда от синдром на недостиг на вниманието, 10-годишната им щерка е диагностицирана с аутизъм, а 8-годишният им наследник е с хиперактивно разстройство.

Те получават спомагателна помощ от страната, а общата сума, която фамилията взима под формата на обществени помощи всеки месец, възлиза на към 3 000 паунда. 

Шели признава, че
джакпотът е трансформирал напълно живота на нейното семейство. Доскоро те не са имали личен автомобил и тя е трябвало да води децата на учебно заведение с градския превоз. Сега младата майка си мечтае да ги заведе в Ню Йорк и в Дисниленд.

Не всички обаче гледат с положително око на метода, по който фамилията се възползва от щедростта на страната.

" На процедура това са милионери на помощи ", споделя един от околните на семейство Рош.

Държавата обаче не може да направи съвсем нищо по въпроса.

" Някои от обществените помощи не са свързани с приходите или имотното положение. Бенефициентите могат да се откажат, в случай че преценяват, че към този момент нямат потребност от тях, само че това решение зависи от тях, а не от обществените служби ", изясняват от английското бюро по труда.

Засега Томас и Шели избират да се възползват от поддръжката на страната, макар че неотдавна са сменили общинското си жилище в Източен Лондон с първокласно имение край Дувър, Кент, което разполага с двор от над 12 декара. Пред постройката са паркирани пет лъскави автомобила и ATV. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР