Проф. Светлана ШаренковаЧовечеството в хилядолетната си история се е нагледало

...
Проф. Светлана ШаренковаЧовечеството в хилядолетната си история се е нагледало
Коментари Харесай

Проф. Светлана Шаренкова: Просто Киро, или лицемерие, облечено във власт

Проф. Светлана Шаренкова

Човечеството в хилядолетната си история се е нагледало на доста лъжепророци: царе, политици и лечители, които са обещавали бързо избавление от несгодите, само че са претендирали за власт и пари, с цел да излъжат още веднъж... За жал, постоянно са получавали доверието на народа, до момента в който не ставало ясно, че са банални шарлатани и манипулатори.

Дори в днешната световна и медийна среда има такива „ пророци”, а България не е изключение! През последната година това беше нашият „ Лъже-Киро “, който първоначално бе „ Просто Киро “ и се представяше като оракул на Промяната, битката с корупцията и евро-атлантическите полезности! Посрещнат като „ харвардски избавител “, който ще внесе модерност и правдивост в българската политика, Кирил Петков се оказа политическо „ седмаче “, не устоя във властта даже седем месеца и се провали. Провали се във всичките си обещания, тъй като ръководството му беше изтъкано от неистини, изречени с възторг, безсрамие и самонадеяност.

Още като длъжностен министър, „ Лъже-Киро “ сподели, че не е канадски жител и подписа декларация, унижавайки Конституцията и клетвата пред Родината - трансформирайки я в документ с погрешно наличие!? Още тогава нацията трябваше да прояви здрав разсъдък и да отхвърли „ харвардския опиат за народа” – показан като избавление за България, който ще преодолее порочния и подкупен модел на ГЕРБ, само че както се споделя: „ вярата умира последна!”.

Всъщност тази вяра - и на президент, и на гласоподаватели, избра Политическа партия за първа политическа мощ, с фантасмагорията, че „ ще се реализиран леви цели, посредством дясна политика”!? Да, това беше странна формула в днешния олигархично-грабителски свят, само че хората се хванаха като удавник за сламка и повярваха в Спасителя, който стана мандатоносител и министър-председател на републиката.

Но нищо сходно не се случи, тъй като при ръководството на „ Просто Киро” парите за обществени политики бяха изядени от рекордната инфлация, достигнала 25-годишен връх. „ Лъже-Киро” твърдеше, че инфлацията е привнесена извън, само че се оказа, че българската е най-високата в целия Европейски Съюз, а всички знаем, че сме най-бедната европейска страна, с най-ниски приходи и 800 хиляди работещи небогати... Храните, горивата, токът, парното, водата порастват от ден дневно, на прага сме на „ Петковата зима”, която ще е доста по-страшна от „ Лукановата” или „ Виденовата”...

Правителството „ Петков” лъжеше, че ще води политика на нулева приемливост към мафията и корупцията! Но не организира нито една промяна, която да разгради модела „ ГЕРБ “, да изсветли порочните връзки сред страна и капитал, да изобличи съответните виновници. Под лозунга „ битка с корупцията “ бе задържан експремиерът Борисов, бе разкъсан договорът със „ златния мочур “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, само че шумните акции катастрофираха в съда не тъй като няма корупция, а тъй като бяха скалъпени по поръчка, без доказателства и правна аргументация.

Най-гротескно бе размахването на „ доказателства “ против олигархията от Лена Бориславова, която препечатваше публикации от уеб сайтове и обществени мрежи, а в това време четворната коалиция създаваше „ обосновани предположения” за корупция, шуробаджанащина, задкулисие и зависимости...

Може да е дребнаво да питаме за какво държавни самолети бяха употребени за персонални воаяжи или за какво на високоплатени постове в администрацията попаднаха съпруги и фрагменти от четворната коалиция? Но сме уверени, че занапред ще разбираме за доста по-сериозни покупко-продажби, свързани с търговията с оръжия за Украйна или за газовата спекулация, която е на път да стане една от аферите на века и иде тирада за милиарди платени от българския поданик.

Защото, в случай че прекъсването на съветския газ поради заплащането в рубли (прието от сериозните европейски държави) изглеждаше като слугинаж към Големия US брат, то през днешния ден е ясно, че „ Лъже-Киро и ко” са постигнали „ 2 в 1 “! Не единствено се „ сложиха” като спътник на Съединени американски щати, само че създадоха посредническа скица в търговия с газ, който по признанията на някогашния министър председател е… съветски. Лицемерие, облечено във власт!

Явно „ неприятният “ съветски газ е „ добър “, когато се внася от медиатори против големи комисиони. Експертите настояват, че „ Булгаргаз “ към този момент е изгубил над 500 млн. лева, а страната би могла да загуби над 1 милиарда от неустойки по контракта с „ Газпром”.

И до момента в който прословутите 7 кораба (които са единствено 3) са с цена 180 евро на мегаватчас, то газът от „ Газпром “ щеше да е 130 евро! Сърбия и Унгария подписаха дълготрайни контракти с Русия за 49 и 65 евро!? Кой не разбра какъв брой ни костват лъжите на „ Петков и ко”, които лъжеха, че ще получаваме четири пъти по-евтин газ от Съединени американски щати!?

Великият Ейбрахам Линкълн е споделил: „ Можеш да излъжеш един човек вечно и един народ за малко, само че в никакъв случай цялостен народ вечно!”. Дано през днешния ден българският народ да бъде умен и не разреши на „ Лъже-Киро и ко” да припарят до властта, да избере национално виновни и обществено насочени народни представители на 2 октомври т. година!

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР