Проекторешението, с което се предвижда да се даде възможност на

...
Проекторешението, с което се предвижда да се даде възможност на
Коментари Харесай

Депутатите се изпокараха заради договорите на АПИ

Проекторешението, с което се планува да се даде опция на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) отчасти да изплати дължимите суми по договорите за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа към пътните компании, провокира напрежение в пленарната зала на Народното събрание, спиране на съвещанието и привикване на ексклузивен Председателски съвет.

В началото на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Никола Минчев разгласи, че точката отпада от дневния ред поради липса на отчети на водещите комисии.

Срещу решението остро възразиха от " ИТН ", които упрекнаха ръководителя на комисията по районно развиване, че съзнателно не е подписал отчет.

Вицепремиерът по районното развиване Гроздан Караджов изиска думата и сигнализира, че Агенция " Пътна инфраструктура " не може повече да разпорежда каквито и да е действия по поддръжка на републиканската пътна мрежа.

Пред депутатите той разгласи, че в интервала 2018-2020 година са подписани 34 контракта с петгодишен интервал на деяние с обща планирана стойност над 711 милиона лв., само че действително за интервала от сключването до края на 2021 година по тях са предоставени действия за над 3,3 милиарда лв..

Караджов прикани за позволение АПИ да продължи да поддържа и ремонтира пътищата по настоящите контракти до избор на нови реализатори:

„ Аз не диря от вас да свалите отговорността от мене, в противен случай - аз чакам Народното събрание като висшия орган на властта, дадена от народа, да поеме своя дял от отговорността, с цел да ми даде опция по-късно и аз да понеса свое отговорност и да отговоря на публичните упования за качествено поддържане на републиканската пътна мрежа и за довеждане докрай в период на започнатите през предходната година поправки “, сподели Гроздан Караджов.

От „ Продължаваме промяната “ показаха подозрения дали Народното събрание има правно съображение да се гласоподава сходно решение.

След изключителния Председателски съвет стана ясно, че проекторешението ще бъде разисквано на следващия ден след блиц контрола на премиера и заместниците му, които не съумяха да дават отговор в пленарната зала на настоящи въпроси предишния петък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР