Продължаваме промяната не дойдоха на разговорите за съставяне на правителство

...
Продължаваме промяната не дойдоха на разговорите за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Продължаваме промяната отказаха писмено среща с Николай Габровски

" Продължаваме промяната " не пристигнаха на диалозите за сформиране на държавно управление с проф. Николай Габровски, който е номиниран за министър председател от ГЕРБ-СДС. 

В писмо от ръководителя на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров се аргументира с обстоятелството, че от партията неведнъж са декларирали позиция, че няма да поддържат с първия мандат държавно управление, само че са подготвени по нататък да водят диалози в идващ стадий и да дискутират 16-те целта за коалицията политики, в случай че Габровски стане министър-председател.  

ПГ на " Продължаваме Промяната " (ПП) благодари за поканата за среща за сформиране на държавно управление.

Още през вчерашния ден от " Възраждане " обявиха, че няма да отидат през днешния ден на договаряния с проф. Габровски. Лидерът на партията също е изпратил писмо до ГЕРБ. 

В пост в профила си във Facebook ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова написа, че " две парламентарни групи отхвърлиха даже среща, коалиция Политическа партия В - Предсрочен Парламентарен Вот ". Към обявата са прикачени снимани писмените отводи на Политическа партия и " Възраждане ".

Три дни преди крайния период за връщане на първия мандат не престават диалозите за сформиране на държавно управление. На среща с проф. Николай Габровски, който е номиниран за министър председател от ГЕРБ-СДС, са поканени всички партии. Днес предстоят диалози и с Движение за права и свободи. 

Засега е ясно, че парламентарните групи на Политическа партия, " Демократична България, Българска социалистическа партия и " Възраждане " няма да поддържат първия мандат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР