Продължава свиканата от председателят на Европейския съвет Шарл Мишел среща

...
Продължава свиканата от председателят на Европейския съвет Шарл Мишел среща
Коментари Харесай

Разширяването на ЕС ще обсъждат европейските лидери на срещата в Гренада

Продължава свиканата от ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел среща на водачите от страните-членки на Европейски Съюз в испанския град Гранада. Организатор е министър-председателя на Испания, Педро Санчес, а България ще бъде показана от министър председателят Николай Денков .

Днешното съвещание ще бъде фокусирано върху подготовката на присъединението на нови страни към Европейски Съюз и ограниченията за справяне с възходящия брой бежанци и мигранти, които идват от Близкия изток и Африка.

" Това събиране има особено значение: освен ще водим градивен разговор по най-важните въпроси, пред които е изправен нашия Съюз сега, като миграцията, само че тази среща бележи началото на значим развой на мислене по отношение на бъдещите цели на нашия Съюз . Започвайки в Гранада, нашите полемики ще ни разрешат групово да начертаем курса на Съюза , определяйки неговата посока и цели за идващите години. Резултатът от нашия умствен развой през идващите няколко месеца ще оформи стратегическия дневен ред 2024-2029 година ", показва Мишел в поканата за присъединяване в срещата на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз.

Той посочи, че в допълнение към този " стратегически дневен ред ", неразделна част от полемиката ще бъде бъдещето на разширения Европейски съюз и " последствията, които това разширение може да докара " за самия Европейски Съюз и за страните-кандидатки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР