Продължава работата по разкриване на извършителя на убийството на 7-годишното

...
Продължава работата по разкриване на извършителя на убийството на 7-годишното
Коментари Харесай

Очакват се резултатите от ДНК експертизата от убийството в Момчилград

Продължава работата по откриване на причинителя на убийството на 7-годишното момиче в Момчилград. Днес се чакат резултатите от назначената ДНК експертиза по случая, предава БНР.

Вчера е извършен следствен опит с майката на детето, която е арестувана, поради това, че е оставила щерка си без контрол. Следственият опит се организира в жилището, където в неделя сутринта майката на детето е разкрила безжизненото тяло на дребната Дамла. За него дамата е доведена под защита, а самият опит е траял няколко часа. След края му тя е била върната назад в ареста.

Също през вчерашния ден основният прокурор Сотир Цацаров заяви, че екипи от София ще поемат следствието на убийството.

На базата на направените досега медицински изводи детето е било удушено и по-късно главата му е била омотана с тиксо. След ДНК експертизата по случая предстоят съдебно-психиатрична и техническа - на мобилни телефони и преносим компютър на свързани лица.

Роднините на детето са били посъветвани да не бързат да освобождават тялото му от Съдебна медицина.

Заради нещастието през днешния ден Общината в Момчилград анулира градското празненство за Нова година. Решението е в символ на съпричастност към болката на фамилията и техните близки. Момчилград тъжи дружно с тях, се показва в известие на локалната администрация.

Днес в града нямаше митинги, само че локалните хора са подготвени на следващия ден още веднъж да се съберат пред постройката на полицейското ръководство. Тяхното искане е килърът на детето да бъде бързо оголен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР