Продължава издирването на изчезналите след пожара на борда на ферибот

...
Продължава издирването на изчезналите след пожара на борда на ферибот
Коментари Харесай

7 са издирваните българи след пожара на ферибота, двама от спасените са в болница

Продължава издирването на изчезналите след пожара на борда на ферибот в Йонийско море. Водолази търси хора в морето. В петък вечерта е имало ново възпламеняване на борда на плавателния съд.
Още по темата
Общо 12 души се търсят, има данни, че 7 от тях са с българско поданство. Консулътт ни в Солун се е срещнал с потърпевшите, заяви заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова на брифинг с последна информация за търсените българи след пожара на борда на ферибот в Йонийско море.

Има подозрения за други двама, които се търсят, само че не е изяснена самоличността им.

Сред евакуираните българи има и деца, двама души са настанени в болница, един е интубиран поради ниска сатурация.

Очаква се през днешния ден българските жители да бъдат превозени до Игуменица, където ще имат опция да продължат своето пътешестване до Италия или да се завърнат в България. Част от тях са без документи, тъй като са изгорели на борда, уточни още Велислава Петрова.

Специални екипи са в подготвеност да влязат на кораба, откакто огънят бъде изгасен изцяло. До момента са избавени 278 души, измежду които и афганистански мигрант, който не е бил в листата с пасажери, заяви гръцката социална телевизия ЕРТ.

" Не можах да се кача на палубата при другите. Останах изолиран на третия етаж. Единственият вид беше да скоча във водата. Взех един избавителен пояс, завързах го и започнах да се спускам. В един миг въжето се заплете и увиснах. В това време пристигна избавителната лодка. Сетих се, че имам нож и скъсах въжето. Паднах във водата и по-късно ме избавиха ", описа един от българските водачи на кораба пред NOVA.

" Паника на кораба не е имало. Персоналът беше добре проведен. Благодарение на тях се справихме и оцеляхме ", показа различен водач.

127 наши сънародници са пътували на борда на плавателния съд. Българското държавно управление провежда щаб, който е в съгласуваност с гръцките управляващи и непрекъснато следи информацията за развиването на случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР