Продължава интензитетът на камионите, превозващи експортни товари от Турция за

...
Продължава интензитетът на камионите, превозващи експортни товари от Турция за
Коментари Харесай

Опашката за ТИР-ове стигна 38 километра на входа за България

Продължава интензитетът на камионите, пренасящи експортни товари от Турция за европейски страни на граничните пунктове Хамзабейли - Лесово и Капъкуле - Капитан Андреево, които са главната връзка от окръг Одрин за България и Европа. Екипи на Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия (AFAD) раздават храна на водачите, които описват, че чакат на ГКПП-тата от 5 дни.

 DHA
38 километра е опашката
Вече седмица продължава интензивността на граничните пунктове към България. Опашката достигнала през вчерашния ден 38 километра на граничния пункт Хамзабейли, тази заран спадна до 26 километра. Шофьорите в Хамзабейли, в чиито камиони стартира да свършва храната по пътя, обявиха, че се затрудняват с прехраната и главните хигиенични потребности. 

 

 DHA
3500 камиона чакат за граничния пункт
Приблизително 3500 камиона чакат на граничния пункт Капъкуле дни наред, с цел да влязат в България. Екип на организация Демирорен установи, че водачите са паркирали транспортните си средства в профил на пътя, защото паркингите за камиони до Капъкуле са претъпкани. Служители на Регионалната дирекция за външна търговия на Тракия обявиха, че интензитетът се дължи на възходящия експорт на Турция и неспособността на България да отговори на този интензитет. Властите споделиха, че дневният брой на изходите на камиони от граничната врата Капъкуле към Капитан Андреево е 1300 броя, а 900 е лимита за Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли - Лесово.

 DHA
30 години не съм видял такава опашка
Ядигар Кахраман, водач на камион, чакащ на граничния пункт Хамзабейли, с цел да отиде в Германия, съобщи, че работи като водач на камион от 30 години. „ Вчера сутринта се подредих на опашката на 38 километра от границата. Току-що (вечерта) минахме табелата, посочваща 30 километра до границата. Вчера сутринта се отбих до магазин около пътя и нямаше самун. 

 DHA
Хората се презапасяват с провизии
Всеки, който види опашката, си купува повече самун и хранителни запаси. С това движение, евентуално отсам опашката е най-малко още 2 дни. Аз карам от 30 години и за първи път виждам 38 километра опашка. Това е нечовешко и е цялостно безсрамие “, оплака се Кахраман.

 DHA

Сеит Демир, един от водачите, чакащи в Хамзабейли, съобщи, че не може да се изкъпе заради неналичието на свободни уреди и по тази причина му е доста мъчно на опашката. „ Тук съм от 2 дни, влизам в третия ден. 

 DHA
Няма мивка, да не приказваме за баня
Няма мивка, нито самун, нито вода. Хляб и вода за пиянство от време на време можем да си вземем от някой магазин или от раздаваните помощи, само че мивка няма. Да не приказваме за баня. Няма никаква хигиена. Влязох на опашката от 38 километра, в този момент останаха 2 километра. Първата ми цел е душ. "  

 DHA
Тук сме от 5 дни
Мустафа Каратай, който чака в паркинга за камиони на граничния пункт Капъкуле, показа: „ Тук сме от 5 дни. Изпитанията на границата не свършват. От една страна, има боязън от бежанци, които могат да се качат незаконно в камиона. От друга страна, ние сме надалеч от фамилията си, не знаем по кое време ще си тръгнем.

 DHA
Страх от незаконни бежанци
Шофьорът на камион Хакан Гьокче, който чака да отиде в Румъния е обезпокоен, че не могат да спят, тъй като имигрантите скрито влизат в транспортните им средства. „ Докато сме на опашката, непрестанно ревизираме камиона за бежанци. Това е един от най-големите ни проблеми. Ако не направляваме, в случай че има " бежанци ", в случай че печата на ТИР-а е отворен, ще да имаме неприятна изненада на границата. Жандармерията ревизира, правят се нужните инспекции, само че това не е задоволително и в допълнение забавя пропускването по границата ", добави той.

 DHA
Не е ясно по кое време ще тръгнем 
Ясин Кьомерт, който чака от 5 дни на граничния пункт Капъкуле, показа обезверено: „ Не е ясно по кое време ще тръгнем. Никакво пояснение от никого. Казват, че българската страна не работи. Предполагаме, че е по този начин, само че управляващите би трябвало да намерят решение за това. Има непрестанен боязън от бежанците. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР