Продължава гасенето на големия пожар, който възникна този следобед на

...
Продължава гасенето на големия пожар, който възникна този следобед на
Коментари Харесай

Продължава битката с пожара край Казанлък


Продължава гасенето на огромния пожар, който породи този следобяд на полигон „ Тюлбето “ край Казанлък, осведоми БНР. В потушаването му вземат участие 80 военнослужещи от бригадата с един боен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Към момента няма информация за горящи постройки. Задачата за екипите на място тази нощ е да създадат просеки в гората, с които да лимитират разпространяването в посока север и изток. Очаква се да дойде и тежка машина от „ Мини Марица- изток “.

Битката на екипите с огъня ще продължи и на следващия ден сутринта, когато ще силите им е бъдат съсредоточени в гасенето на дейното огнище.

Усилията на екипите на пожарната, горските и военните се затрудняваше поради вятъра, който разпалваше огъня тук-там по фронта.

По-рано от Министерство на защитата оповестиха, че пожарът е зародил на образователен полигон " Тюлбето " при неутрализиране на невзривени муниции.

В гасенето на пожара се включи и вертолет Ми-17, който излетя от авиобаза Крумово.

Временно бе лимитирано придвижването по пътя Казанлък – Мъглиж заради задимяване. Трафикът се осъществяваше през обходен маршрут: Ягода – Ръжена – Кънчево – Розово – Казанлък и назад.

Шофьорите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост, предизвестиха от АПИ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР