Продажбите на шведската верига за облекла Хенс енд Мориц (Hennes

...
Продажбите на шведската верига за облекла Хенс енд Мориц (Hennes
Коментари Харесай

Ейч енд Ем отчете по-голяма от очакваното печалба

Продажбите на шведската верига за дрехи " Хенс енд Мориц " (Hennes & Mauritz), по-известена с абревиатурата Ейч енд Ем (H&M), регистрира по-голяма от предстоящото облага преди налози за интервала от септември до ноември с помощта на положителното посрещане на нейните сбирки и прецизен надзор на разноските, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Преди облагане с налози тримесечната облага на компанията за нейното четвърто финансово тримесечие е достигнала 6 милиарда крони (573,31 милиона евро) по отношение на 3,67 милиарда миналата година. Анализаторите, интервюирани от " Рефинитив " (Refinitiv), чакаха 5,43 милиарда крони.

Печалбата на шведския колос за 2021 година се е умножила девет пъти и е достигнала 1,05 милиарда евро след несполучливата 2020 година, белязана от локдауни.

Въпреки протеста в Китай, който понижи продажбите там с близо 40 %, вторият по величина в този бранш в света производител на подготвени дрехи се е върнал през четвъртото тримесечие към ниво, сходно на това преди пандемията.
Оборотът е с напредък от 6 % до 199 милиарда крони.

Групата беше отказала да купува памук от региона на Синцзян поради изказванията за употребен насилствен труд на уйгурите.

За реализиране на амбициозните цели във връзка с растежа и климата са били увеличени вложенията. Очаква се за 2022 година капиталовите разноски да доближат към 10 милиарда крони, показва групата.

През четвъртото тримесечие китайският пазар към този момент е бил едвам осмият за Ейч енд Ем, до момента в който преди рецесията с памука от Синцзян беше трети.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР