Проблемите продължават да се трупат за Новак Джокович заради отказа

...
Проблемите продължават да се трупат за Новак Джокович заради отказа
Коментари Харесай

Запъналият се за ваксина Джокович няма да бъде пуснат да играе и на турнира в Канада

Проблемите не престават да се натрупат за Новак Джокович поради отхвърли да му да бъде имунизиран против COVID-19. Заради това сръбският тенисист не можа да вземе присъединяване на Australian Open, а всичко завърши с неговото депортиране от страната. Поради същата причина той пропусна шампионата в Индиън Уелс, а няма да взе участие и на този в Маями.

Докато Джокович на този стадий си е подсигурил наличието на шампионата в Белград, на Мастърс 1000 в Монте Карло и на Ролан Гарос (в последните два след смяната в наредбите във Франция, която анулира рестриктивните мерки и това ще разреши на сърбина да играе), други шампионати като Мастър 1000 в Канада също може да затворят вратите си за международния номер 1.

Директорът на Мастър 1000 в Канада Юджийн Лапиер призна в изявление за " Le Journal de Montreal ", че Джокович на този стадий няма да може да вземе присъединяване в шампионата.

" Не бързаме да удостоверяваме разпоредбите. Предполагаме, че ще бъдат направени промени, в случай че обстановката се усъвършенства или утежни. Ще забележим какво ще се случи. Към днешния ден за Новак Джокович би било невероятно да пристигна в Канада и да взе участие в шампионата, само че ще би трябвало да изчакаме ", разяснява Лапиер.

Директорът е оптимист за провеждането на шампионата. През 2020 година той бе анулиран поради пандемията от ковид, а през 2021 година потенциалът бе стеснен заради същата причина. През тази наподобява, че той ще може да се организира обикновено.

" В момента всичко върви добре и наподобява, че ще възстановим шампионата обикновено. През 2020 година той беше анулиран. През 2021 година мачовете се играха единствено пред 1/3 от публиката. Ще се радваме да забележим още веднъж цялостните трибуни и публиката да реагира добре. Продажбата на билети става все по-голяма ", сподели Лапиер.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР