Проблемите на хората с увреждания няма да свършат нито тази

...
Проблемите на хората с увреждания няма да свършат нито тази
Коментари Харесай

Минчо Коралски: Правилата трябва да се променят така, че да осигурят 24/7 грижа за хората с увреждания


Проблемите на хората с увреждания няма да свършат нито тази година, нито идната. Това би трябвало да бъде една непрекъсната политика и то ориентирана не към опциите на страната, а към потребностите на хора с увреждания. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия доктор Минчо Коралски , изпълнителен шеф на Агенцията за хората с увреждания.

Нормативната разпоредба, която се отнася до персоналната грижа, следва да бъде допълнена, с цел да може да се обезпечава 24/7 грижа за хората с увреждания, счита доктор Коралски.

Това се отнася изключително за тези, които са в тежко състояние и няма по какъв начин персоналните им асистенти да бъдат на 5-дневна работна седмица. Според Коралски законът не обезпечава задоволителна грижа за хората с увреждания.

Конвенцията за правата на хората с увреждания се отнася до живота на тези хора във всички сфери – обучение, налична среда, достъп до работа, цялостни права като персони, правата на дамите и децата с увреждания.

У нас страната е към момента длъжница на хората с увреждания. Коралски вижда повода в това, че тези хора до неотдавна бяха „ невидимите хора “ в обществото, подобен човек съвсем се приравняваше с непотребен човек.

Според Коралски наложително е да има самостоятелен метод, защото няма двама души с увреждания, които да имат идентични потребности.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР