Пробив в киното прави в края на 50-те години на

...
Пробив в киното прави в края на 50-те години на
Коментари Харесай

Клинт Истууд на 89: С напредването на възрастта трябва да продължим да се развиваме, да поддържаме умовете си активни и отворени

Пробив в киното прави в края на 50-те години на XX век със сериала “Нещавена кожа”, в който ролята на избухлив млад каубой му приляга чудесно. Сериалът се излъчва в продължение на 7 години и му носи известност. Неговите 193 см и сурово изражение му печелят покана за прослушване в “За шепа долари” (1964 г.) на Серджо Леоне. Лентата се трансформира в стандарт за спагети уестърните, а Истууд се снима и в други два кино лентата на същия режисьор - “За няколко $ повече” (1965 г.) и “Добрият, неприятният и злият” (1966 г.). Тези филми стават международни шлагери и носят интернационална известност на артиста. Серджо Леоне споделя: “Аз одобрявам Клинт Истууд, тъй като той има единствено две изражения на лицето: едно с шапка и едно без нея”. През идващите десетилетия следват голям брой функции, които трансформират Клинт Истууд в звезда.


Клинт Истууд със сегашната си половинка, Кристина Сандера

Той е четирикратен притежател на “Оскар”: за продуцент и режисьор на “Непростимо” (най-добър филм и постановка през 1993 г.) и “Момиче за милион долара” (най-добър филм и постановка през 2005 г.). Кариерата на Клинт Истууд продължава повече от половин век, като през днешния ден той продължава освен да играе, само че и да режисира филми. Режисьорският му дебют, “Изсвири Мисти за мен”, излиза през 1971 година Но рецензията харесва повече биографичния “Птицата” (1988 г.), отдаден на джаз легендата Чарли Паркър. Сред скорошните му заглавия са “Американски снайперист”, “Съли: Чудото на Хъдсън”, “15:17 до Париж”, “Трафикантът”. В последния играе с щерка си Алисън Истууд, а представянето му през предходната година бе мотив 8-те му деца да се съберат за първи път едновременно

Всъщност до неотдавна доказаните деца бяха седем. Част от тях са от публични бракове, други от секрети афери и изневери, някои дълго време е отказвал да припознае като свои. В последна сметка 89-годишният артист съумя да се сдобри и сближи с всички осем и за първи път те пристигнаха вкупом, с цел да го поддържат на премиерата на “Трафикантът” в Лос Анджелис. Най-голямото от децата си - 68-годишната Лорън, той дава за осиновяване още преди да стане международна звезда и чак в този момент тя бе публично приета като негова щерка. Осемте деца на Клинт Истууд са от шест разнообразни дами. Актьорът има два развода зад тила си и няколко необятно известни връзки. Жени се за първата си жена - Маги Джонсън, през 1953 година От нея има две деца - Кайл (роден 1968 г.) и Алисън (1972 г.). По време на брака си той се снабдява с дете от друга жена - каскадьорката Роксан Тунис, която работи с него по сериала “Нещавена кожа”. Дъщеря им Кимбър се ражда през 1964 година През 1975 година той стартира връзка с актрисата Сондра Лок. Това довежда до бракоразвод с първата му жена, която си потегля
с 25 милиона $


С всичките си 8 деца

Истууд заживява със Сондра, само че паралелно с това прави две деца на друга жена. Жаклин Рийвс ражда сина му Скот, също артист, през 1986 година и дъщерята Катрин, през 1988 година Истууд признава за съществуването на двете деца, които той припознава публично много по-късно, чак през 2002 година В акта за раждане на Скот и сестра му Катрин е вписана семейството на майка им, която ги отглежда сама и без помощта на звездния им татко. През 1989 година връзката му със Сондра Лок завършва, а четири години по-късно се ражда шестото му дете - Франческа Рут, от актрисата Франсис Фишър. През 1996 година Истууд подписва втори брак с 30-годишната тогава Дина Руиз, водеща на вести. Същата година се ражда щерка им Морган, седмото дете на артиста. И този брак не съумява да оцелее, двойката се развежда през 2014 година “Не съм сигурна, че различен път сме се събирали всички осем деца и това да е документирано със снимка”, разяснява щерка му Алисън. Смята се, че дадената за осиновяване Лорън е резултат на загадка спекулация на Клинт Истууд с жена от Сиатъл, до момента в който е бил благоприятен за Маги Джонсън. Първата му брачна половинка очевидно не таи неприятни усеща, тъй като също пристигна на премиерата на кино лентата, трансформирайки събитието в огромна фамилна спекулация, имайки поради, че там беше и актуалната му другарка Кристина, която е с 33 години по-млада от него. Състоянието на Истууд се прави оценка на към 375 милиона $, извоювани с много труд през над 50 години в кино бизнеса. Тъй сподели Клинт ♦ “Никога не съм срещал талант. Гений за мене е този, който се оправя добре в нещо, което в действителност ненавижда. Всеки може да се оправи добре с това, което обича - би трябвало единствено да откри какво е то.”

♦ “Уважавайте своите старания, уважавайте себе си. Самоуважението води до самодисциплина. Когато и двете са под ваш надзор, това е действителна власт.”

♦ “Бих желал след 10 години да съм по-знаеща и по-голяма персона, в сравнение с съм в този момент. Мисля, и това се отнася за всички от нас, че с напредването на възрастта би трябвало да се дисциплинираме и да продължим да се развиваме, да се разширяваме, да учим, да поддържаме мозъците си дейни и отворени.”

♦ “Има единствено един метод да имаме благополучие в брака и колкото по-скоро го науча, толкоз по-скоро ще се оженя още веднъж.”

♦ “Холивуд, както знаете, възвеличава физическата храброст... Ако аз за себе си трябваше да дефинира смелостта, не бих споделил, че е подобаваща за екранизиране. Бих споделил, че това е качество, което подтиква хората, което им разрешава да се движат напред и да погледнат оттатък себе си.”

♦ “Не имам вяра в скептицизма. Ако нещо не става по този начин, както желаете, продължавайте напред. Ако мислите, че ще вали, ще завали.”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР