Признаваме си, че се преструваме за трети път на начинаещи,

...
Признаваме си, че се преструваме за трети път на начинаещи,
Коментари Харесай

Слепени сладки за начинаещи

Признаваме си, че се преструваме за трети път на начинаещи, с цел да имаме мотив още веднъж да приготвим тези слепени сладки

Необходими Продукти

● брашно - 270 г + за поръсване и доизмесване
● белтъци - 2 бр.
● захар - 110 г
● ванилова захар - 10 г
● лимонова кора - 1 с.л. настъргана, единствено жълтата част
● масло - 100 г меко
● бакпулвер - 1 ч.л.
● черен шоколад - 80 г
● течна сметана - 3 - 4 с.л.сладкарска
● масло - 12 г
● сладко - по избор (гъсто и лепкаво)

Начин на подготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Към него сложете леко разрушените със захарта белтъци (не би трябвало да стават на сняг). Добавете маслото, ваниловата захар и кората от лимон и разбъркайте с дървена лъжица.

Прехвърлете тестото на набрашнен плот и ръснете още малко брашно, в случай че е прекомерно меко, само че единствено толкоз, колкото е нужно, с цел да не ви лепне по пръстите и плота. Оформете тестото на топка и приберете в ледник за 1 час, с цел да стегне.

От втвърденото тесто откъсвайте късчета с размера на орех. Овалвайте на топче и спкесквайте на тънка бисквита (тя след това ще бухне). Отгоре може да притиснете с вилица за по-красив тип.

Подреждайте сладките в тавичка, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга. Ще ви излезнат 3 тави от общоприетите на всяка фурна. Печете всяка доза по 10-12 минути или до светло-златист тен.

Оставете сладките да изстинат и когато това се случи, разтопете шоколада с маслото и част от сметаната на водна баня или доста слаб котлон в железен съд с дебело дъно. Мляко слагайте толкоз, че да получите гъста и лепкава консистенция.

Слагайте върху една сладка от долната част по лъжичка шоколад и слепвайте с друга сладка. Подредете ги върху кухненска хартия или алуминиево фолио.

Шоколадът, който ви остане, разредете с още сметана, с цел да стане по-течен, в случай че е нужно си прибавете повече от указаното количество. С него поръсете слепените сладки и оставете по този начин за 1-2 часа, с цел да стегне добре.

Вместо шоколад, за слепването може да употребявате сладко по желание, само че при единственото изискване то да е гъсто и лепкаво. Друг доста добър вид е да слепите сладките с дулсе де лече, става ужасно!

* Ако не се употребяват същия ден сладките е добре да се съхраняват в затворен съд, с цел да не се втвърдяват прекомерно. Лятото, когато е доста топло, прибирайте в ледник в добре херметизиран съд, поради шоколада, с цел да не се размеква. Хубаво е да не ги подреждате една върху друга, в случай че шоколадът от горната страна не е задоволително корав.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР