Привържениците на теориите на конспирациите за COVID-19 се заразяват по-често

...
Привържениците на теориите на конспирациите за COVID-19 се заразяват по-често
Коментари Харесай

Експерти: Вярващите в конспиративните теории за ковид се заразяват по-често

Привържениците на теориите на конспирациите за COVID-19 се заразяват по-често с тази болест.

Това оповестиха учени от Амстердамския свободен университет, представени от английското профилирано издание Psychological Medicine.

Изследователите са провели анкети измежду 5745-ма нидерландци през април 2020 година Участниците в изследването са били питани дали имат вяра в COVID-19, дали заболяването е биологично оръжие, заслон за прикриване на идваща международна икономическа рецесия, скрит план за отнемане на хората от съществени права и свободи и други Въз основа на получените отговори специалистите са открили група хора, вярващи в тайни теории във връзка с заразното заболяване.

През декември 2020 година учените са още веднъж провели анкети измежду съвсем същите респонденти. Хората са отговаряли и на въпроси, свързани  със спазването на разпоредбите за ограничението на разпространяването на заболяването, дали са се ваксинирали, по какъв начин са прекарвали свободното си време и така нататък

Оказало се, че последователите тайните теории са се инфектирали по-често. Те не са вярвали съществуването на COVID-19, пренебрегвали са или изобщо не спазвали ограниченията (например, не са носели маски), приемали по домовете си доста хора, посещавали са всеобщи мероприятия, заведения и други

" Действията и бездействията на тези хора са довели до това, че те са се излагали на по-висок риск от заразяване и надлежно по-често са хващали заболяването спрямо хората, които не одобряват тайните теории ", подчертаха специалистите, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР