Притисната от месеци наред от служебни правителства, публично русофилство, ендемична

...
Притисната от месеци наред от служебни правителства, публично русофилство, ендемична
Коментари Харесай

Защо изборите в България са изключително внимателно следени от Владимир Путин?

Притисната от месеци наред от служебни държавни управления, обществено русофилство, ендемична корупция и президент, който наподобява симпатизира на Кремъл, България е една от европейските страни, в които съветският президент Владимир Путин търси признаци на разломи в западния обединен фронт във връзка с Украйна. Това написа Дейвид Бренан в коментар  за „ Newsweek “.

Според него съветският водач доста деликатно следи петите избори, на които се явихме през вчерашния ден. Ето и останалата част от коментара му:

На пръв взор нещата наподобяват обещаващи за българските последователи на НАТО, Европейски Съюз и Украйна. В взаимозависимост от резултатите от изборите България и нейният голям потенциал за произвеждане на муниции скоро може да се трансформира в жизненоважен търговец на оръжие за украинското държавно управление, което обезверено се нуждае от повече муниции преди предстоящата пролетна контраатака на Киев.

Но който и да излезе отпред, ще би трябвало да се оправи с самостоятелния президент Румен Радев, някогашен шеф на българските военновъздушни сили, някогашен водач на МиГ-29 и, съгласно критиците му, един от най-ценните другари на Путин в Западния блок.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР