Пристигнаха и двойки животни, сред които нанду, елен лопатар и

...
Пристигнаха и двойки животни, сред които нанду, елен лопатар и
Коментари Харесай

Родиха се първите бебета за годината в благоевградския зоопарк

Пристигнаха и двойки животни, измежду които нанду, елен лопатар и лама.

Две бебета от типа гривест козирог се родиха преди дни в зоопарка в Благоевград. Те се намират в клетката на своите родители и са под наблюдението на ветеринарен доктор, като за тях се поставят всички нужни грижи.

В края на предходната година паркът за животни в регионалния център на Пиринско бе обогатен и с нови типове, обезпечени на разменни начала от зоологическите градини в Стара Загора, Павликени и Разград.

Сред новите жители са 2 бр. щраусоподобни птици – нанду, 2 бр. гривест козирог и 2 бр. елен лопатар. Те са двойки от мъжки и женски пол. Освен тях в зоопарка в Благоевград бе доставена и женска лама.

Осигурени са им всички нужни условия за живот.

В зооцентъра в Благоевград има над 300 бр. животни, включително и птици, които са обгрижвани от ветеринарен доктор . Те имат самостоятелни ветеринарно-медицински картони, както и одобрени самостоятелни хранителни дажби, съгласно типа.

Предстои и възобновяване на зоопарка в Благоевград. То е заложено в Плана за интегрирано развиване на Общината (ПИРО), като дейностите следва да започват откакто стартира усвояването на средства от европейските фондове.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР