Припомняме, че изборът на Росен Желязков за председател на 49-тото

...
Припомняме, че изборът на Росен Желязков за председател на 49-тото
Коментари Харесай

Десислава Атанасова била по-подходяща за шеф на НС от Росен Желязков, смята Радостин Валисел

Припомняме, че изборът на Росен Желязков за ръководител на 49-тото Народно заседание пристигна след диалози сред ПП-ДБ и ГЕРБ и постигнатото сред тях по този начин наречено “джентълменско съглашение ”. Желязков би трябвало да е отпред на Народно събрание най-малко за три месеца, а в случай че Народното събрание продължи да работи след този интервал, ще има промяна. 

 

Самият Радостин Василев не гласоподава кандидатурата на Желязков през вчерашния ден. Това направиха още няколко депутати от ПП-ДБ, измежду които Ицо Хазарта и Манол Пейков.

 

“Казвам, че може би имаше по-достойни в ГЕРБ от Росен Желязков и че аз бих избрал различен претендент – да вземем за пример Десислава Атанасова ”, сподели в утринния блок на Нова телевизия Радостин Василев. 

 

Той отхвърли да е коментирана лидерска среща сред Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов, само че съобщи, че “вероятно ” ще има такава. Той напомни поръчките на ПП-ДБ, че няма поддържат нито кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС, нито с тяхно присъединяване. 

 

“Всякакво присъединяване – и политическо, и експертно. Под никаква форма ”, безапелационен беше Радостин Василев.

 

Той повтори, че ПП-ДБ ще предложат държавно управление на малцинството и ще желаят поддръжка от всички. Не е обсъждан обаче проектосъстава на държавното управление. 

 

“Ако ние маскираме под някаква форма поддръжка от ГЕРБ, това ще разочарова гласоподавателите ни. Идеята е да предложим държавно управление, което да удовлетворява и нас, и нашите гласоподаватели “, съобщи Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР