Принц Уилям е постигнал тайно извънсъдебно споразумение срещу много голяма

...
Принц Уилям е постигнал тайно извънсъдебно споразумение срещу много голяма
Коментари Харесай

Принц Уилям е постигнал тайно споразумение срещу „много голяма сума“ за телефонното хакерство

Принц Уилям е постигнал скрито извънсъдебно съглашение против " доста огромна сума " по иск за телефонно хакерство против английския клон на вестникарската компания на Рупърт Мърдок. Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на правосъдна документи на юристите на брата на английския престолонаследник принц Хари.

Медийната група отхвърли това, съобщи Агенция Франс Прес.

Хари, по-малкият наследник на крал Чарлз, съди " Нюз груп нюзпейпърс " на Мърдок във Върховния съд в Лондон за голям брой противозаконни дейности, за които се твърди, че са осъществени от страна на таблоидите й " Сън " и към този момент несъществуващия " Нюз ъв дъ уърлд ", от средата на 90-те години до 2016 година

По време на тридневните предварителни чувания тази седмица Ен Джи Ен, която е изплатила милиони лири за споразумяване на над хиляда каузи за телефонно хакерство, желае да заличи исковете на принц Хари и на английския артист Хю Грант, като твърди, че те е трябвало да подхващат правосъдни дейности по-рано. Пресгрупата също по този начин отхвърля някой от вестник " Сън " да е взел участие в каквато и да била противозаконна активност, написа Българска телеграфна агенция.

В ревю до съда правният екип на Хари сподели, че повода да не е завел дело по-рано е, че е имало съглашение сред НГН и Бъкингамския замък да се отсрочат всевъзможни нови искове до приключването на настоящите правосъдни каузи за телефонно хакерство. " В отговор на тази оферта на НГН да се отсрочи стигането на исковете на принц Хари до правосъден развой, ищецът трябваше да оповести обществено детайлности за това скрито съглашение, както и обстоятелството, че неговият брат, Негово кралско височество принц Уилям, неотдавна е уредил извънсъдебно своите искове против Ен Джи Ен ", декларират юристите на принца.

Те прибавиха, че пресгрупата на Мърдок се е споразумяла с принц Уилям за " доста огромна сума пари през 2020 година ". Офисът на принц Уилям разгласи, че не може да разяснява настоящи правосъдни производства. По време на наказателния развой, формиран през 2014 година против " Нюз ъв дъ уърлд ", някогашният редактор на таблоида по дворцовите тематики Клайв Гудман даде показания, че в средата на 2000 година е прихванал нелегално гласовите пощи както на принц Хари, по този начин и на брат му принц Уилям и на брачната половинка му Кейт. Нейният телефон е бил прихванат 155 пъти, телефонът на Уилям - 35 пъти, а този на Хари - девет пъти, призна Гудман.

В показанията си на очевидец, представени от юристите му, принц Хари сподели, че тайното съглашение е било подписано, с цел да се " избегне обстановката, в която член на кралското семейство би трябвало да се яви като очевидец и да споделя съответни детайлности от персоналните и извънредно чувствителни гласови известия, които са били прихванати ". Принц Хари показа още, че Бъкингамският замък е желал " да избегне непременно уронването на репутацията, породено от публикуването през 90-те години на предишния век на детайлности от " съкровен телефонен диалог " сред Чарлз и сегашната кралица консорт Камила, когато татко му е бил към момента женен за майка му принцеса Даяна ".

В документа се споделя също, че бабата на Хари, починалата кралица Елизабет Втора, е взела участие в разискванията и през 2017 година е дала единодушието си той да продължи със правосъдните каузи.

В своето ревю юристът на Ен Джи Ен Антъни Хъдсън отхвърля да е имало каквото и да е " скрито съглашение " сред издателя и кралското семейство. Той твърди, че даже и да е имало съглашение, то не въздейства на делото, защото искът е подаден прекомерно късно.

Хари, който в този момент живее в Калифорния, не присъстваше в съда, само че е следил процеса посредством видеовръзка, заяви юристът му Дейвид Шърборн.

През 2012 година английският клон на вестникарска група на Мърдок разгласява безусловно опрощение за необятно публикуваното телефонно хакерство, осъществено от публицисти от вестник " Нюз ъв дъ уърлд ", който медийният магнат закри в границите на зародилия скандал. Той обаче постоянно е отхвърлял каквато и да е противозаконна активност на в. " Сън ", чийто основен редактор по време на събитията беше Ребека Брукс, която в този момент е изпълнителен шеф на английското му поделение " Нюз Ю Кей ". Тя постоянно е отричала, че знае за телефонното хакерство, и беше приета за почтена в делото от 2014 година

Миналата седмица корпорацията " Фокс " на Мърдок уреди в Съединени американски щати правосъдно дело за клюка против 787,5 млн. $, само че съгласно известия в медиите тази сума е оскъдна спрямо парите, забъркани в английския скандал за телефонно хакерство. През 2021 изданието за медии " Прес газет " пресметна, че телефонното хакерство е коствало на Ен Джи Ен повече от 1,24 милиарда $, а в докладите си за предходната година пресгрупата разгласи, че може да й се наложи да похарчи още най-малко 125 млн. $. Настоящото дело е едно от четирите, които Хари води против английски таблоиди.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР