Принц Едуард е обявен за новия херцог на Единбург, съобщава

...
Принц Едуард е обявен за новия херцог на Единбург, съобщава
Коментари Харесай

Тежката дума на крал Чарлз

Принц Едуард е разгласен за новия херцог на Единбург, оповестява Бъкингамският замък. Титлата, дадена от крал Чарлз III на 59-ия рожден ден на принца, ще се носи доживот.
 Принц Хари, Меган Маркъл и новината, че са получили покана за коронацията на Чарлз
Получиха ли покана за коронацията Хари и Меган

И ще участват ли на церемонията

Бившият херцог на Единбург беше принц Филип, който умря през 2021 година Той получи купата на сутринта на сватбата си с принцеса Елизабет, която по-късно стана кралица Елизабет II. Новият херцог и херцогинята на Единбург, Софи, ще бъдат в Единбург по-късно денем. Очаква се двойката да участва на събитие в шотландската столица, което отбелязва първата година от спора в Украйна.

Принц Едуард става херцог на Единбург съвсем две години след гибелта на татко си Филип, който носи купата повече от 70 години. Разбира се, че Филип е желал Едуард, най-малкият му наследник, да поеме купата, само че решението е оставено в ръцете на крал Чарлз.
 Снимка 609717

Това значи, че Едуард, 13-ият по ред в наследяването на трона, ще участва на коронацията през май като херцог с купа, която е синоним на починалия му татко. Тъй като принц Андрю, херцогът на Йорк, към този момент не е " работеща кралска персона ", евентуално Едуард - най-малкият брат на краля, ще извършва по-важна роля в кралския двор. Титлата граф на Уесекс към този момент е дадена на сина на Едуард и Софи, 15-годишният виконт Севърн.

В края на предходната година Народното събрание форсира смяна в закона, с цел да добави принц Едуард и сестра му принцеса Ан към " държавните съветници ", които могат да работят от името на краля.
 Крал Чарлз, принцеса Ан, принц Едуард и принц Андрю

Крал Чарлз, принцеса Ан, принц Едуард и принц Андрю

Бъкингамският дворец пише в изказване: " Негово Величество Кралят има удоволствието да даде херцогството на Единбург на принц Едуард, граф на Уесекс и Форфар, по случай 59-ия рожден ден на Негово Кралско Височество. Титлата ще се носи от принц Едуард доживот на Негово кралско височество. "

Херцогството е основано за финален път за принц Филип през 1947 година, след брака му с принцеса Елизабет, която носи купата херцогиня на Единбург, преди да се качи на трона през 1952 година, напомнят от BBC.
 Крал Чарлз, Камила и първата им аудиенция като монарси отвън Англия
Символичното решение на крал Чарлз

Къде ще първата му интернационална аудиенция

В известието още означават, че новият херцог и херцогиня на Единбург са горди да продължат наследството на принц Филип с действия за насърчаване на благоприятни условия за младежи от всевъзможен генезис да разпрострат цялостния си капацитет. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР