Примата на българската естрада Лили Иванова просълзи хиляди по време

...
Примата на българската естрада Лили Иванова просълзи хиляди по време
Коментари Харесай

Легендарната Лили Иванова просълзи хиляди

Примата на българската сцена Лили Иванова просълзи хиляди по време на концертите си в зала 1 на НДК, с които приключи националното си турне „ За пълноценни мигове с музиката “.

Легендарната певица остави публиката без мирис два часа.

Освен най-обичаните си шлагери дружно с музикантите Ангел Дюлгеров, Росен Ватев, Огнян Енев, Веселин Веселинов - Еко, Орлин Цветанов и вокалното трио “ЛаТиДа, тя показа и три нови песни - “Мигът на любовта ”, “Бурна река ” и “Главна роля ”.

В " Мигът и любовта " има и интернационално наличие в лицето на гост-изпълнителя на бандонеон – Жилберто Перейра. Роден в Аржентина, той е един от най-популярните реализатори на танго репертоар и възпитаник на Астор Пиацола.

Лили изнесе един от концертите си, качена на черни лачени обувки с 21 см висок ток, които най-после хвърли на сцената и остана боса, с цел да одобри бурните овации на публиката.

Към края концерта си музикалната икона изпя “Свири, свири, щурче ”, разхождайки се из публиката, а феновете изпаднаха в възторг.

В последните няколко месеца огромната изпълнителка излезе на сцената за 11 концерта в 8 града – Варна, Русе, Благоевград, Ботевград, Свиленград, Плевен, 2 концерта в Пловдив и 3 следващи в София.

Невероятната Лиляна Иванова Петрова е родена през 1939 година в Кубрат и стартира да се изявява на сцена още през 1961 година Преди това учи за здравна сестра в Медицинския колеж във Варна.

Кариерата ѝ започва с известни за времето си западни шлагери, главно италиански и френски.

1964 година се оказва съдбоносна за бъдещето на Лили Иванова. Тя се появява за първи път на концерт в зала „ Универсиада “ в София, където пее в първата част на концерт на шведската рок-певица Джейн Сверт.

Участието ѝ дава опция публиката да заприказва за нея и да придобие необятна известност, която не стихва и до през днешния ден.

С следващото си неповторимо показване Лили Иванова потвърждава, че е неуморима и за гения няма възраст.

Източник - Вести.бг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР