Приготвянето на десерти покрай коледните празници е едно от любимите

...
Приготвянето на десерти покрай коледните празници е едно от любимите
Коментари Харесай

Коледни мини пайове, които са по-вкусни от купешките

Приготвянето на десерти около коледните празници е едно от обичаните занимания за всяка стопанка. Това е това време от годината, в което кулинарните магьосници обичат да опитват и да изненадват фамилиите си с нови и вкусни лакомства, поднесени на трапезата.

Ако желаете тази Коледа да бъде запаметяваща се, наложително пригответе мини пайовете, които в действителност са в пъти по-вкусни от купешките.
Ето и какви артикули ще са ви нужни:
• 500 г примес от сушени плодове;

• 1 пакет маслено тесто;

• 175 г счукани орехи;

• 2 ябълки, обелени и нарязани;

• 100 г тъмна кафява захар;

• 4 с.л. мрачен ром;

• 1 с.л. лимонен сок.
Начин на подготвяне:
Вземете купа и в нея смесете сушените плодове, нарязани на късчета, натрошените орехи, ябълките, захарта, рома и лимоновия сок. Разбъркайте всички артикули доста добре, затворете съда с похлупак и оставете за една нощ, в която усетите да се смесят.
Приготвяйте съвършени пайове всякога с тези лесни стъпки
Има доста умения, които имат потребност от време за преодоляване. Едно такова умеене е печенето на пайове. Въпреки че може да наподобява, че къс...

На сутринта побързайте да включите фурната да загрява, а вие се заемете с оформянето на мини пайовете във формички. Не забравяйте да извадите пълнежа от хладилника, с цел да добие стайна температура.

Масленото тесто се разточва върху набрашнена повърхнина и по-късно се изрязват формички, малко по-големи от основата на формите за пайове. Дъното на формите се мажат с олио или друга лой. Започнете да оформяте тестото по стените, издърпвайте леко нагоре. Поставете една лъжица от пълнежа и по-късно покрийте с друго кръгче от масленото тесто. По този метод процедирате с останалите артикули.

Времето, което нормално лишава за изпичането на пайовете, е към 40 минути. Наблюдавайте ги и когато заловен златист тен, извадете ги от фурната.

Ето, че към този момент имате дузина дребни вкусотии, с които цялото семейство да се подсладите.

Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР