Приемат се концепции за развитие на туризма по Териториалната стратегия

...
Приемат се концепции за развитие на туризма по Териториалната стратегия
Коментари Харесай

С 8,5 млн. евро ще бъде подкрепено развитието на туризма в България и Сърбия

Приемат се концепции за развиване на туризма по Териториалната тактика на Програмата за трансгранично съдействие сред България и Сърбия 2021 – 2027. Инвестициите би трябвало да са ориентирани към възстановяване на районната конкурентоспособност в региона на туризма. Отворената покана е на стойност 8,5 млн. евро, а крайният период за подаване на документи е до 15 август тази година.

Сред допустимите за финансиране действия са създаването на нови интегрирани районни туристически артикули и възобновяване на естествени и културни туристически обекти. Ще бъдат подкрепяни също подобряването на велосипедната и пътната инфраструктура сред обектите, използването на ефикасен туристически маркетинг и образование на личния състав, зает с ръководство на туристическите атракции.

Участници в плановете могат да бъдат местни/регионални органи и управляващи, публични или неправителствени организации, университетски, проучвателен, обучителни, просветителни, обществени и културни институции, организации за районно и секторно развиване и организации в поддръжка на бизнеса. Необходимо е всички те да са регистрирани и да са работили в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР