Причината за палежа на българския културен център в Северна Македония

...
Причината за палежа на българския културен център в Северна Македония
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Ламбе: Палежът в Битоля не е акт срещу България, а срещу името на центъра

Причината за палежа на българския културен център в Северна Македония не е акт против България, а против името на центъра, разяснява някогашният юрист на Ламбе Алабаковски, предава Българска национална телевизия.

Определено изрази разкайване за това, което е направил и сподели, че повече не би го направил, уточни той.

Не, повече от несъмнено е, че това е негов персонален акт. И огромна нелепост, отговори юристът на въпрос дали е допустимо да има нещо общо излязлата информация, че братът на Ламбе Алабаковски работи в службите за сигурност.

Няма връзка нито неговия брат, нито който и да е различен от неговото семейство или от околните му. Доколкото аз знам и мога да кажа - това е негов персонален акт, посочи той.

За нас името Ивайло Михайлов за Македония не е добра персона, сподели юристът, запитан за какво тъкмо в този момент е решил Ламбе да подпали Културния център.

Лично аз считам, че това, че той беше лишен от независимост за малко ще го възпре ли към сходни дейности още веднъж към този център, заключи той.

След като беше арестуван под стража, а по-късно пуснат под домакински арест, през днешния ден Наказателния съвет на Основния съд в Битоля реши, че задоволителна защитна мярка е да му бъде лишен паспорта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР