При всички случаи има допуснати нарушения по отношение на поддържането

...
При всички случаи има допуснати нарушения по отношение на поддържането
Коментари Харесай

Демерджиев: Има данни за сеч в Карловско, извършена в нарушение

" При всички случаи има позволени нарушавания във връзка с поддържането и осъществяването на сечта, и значимият въпрос е дали тези сечи са съдействали за наводнението. Има данни за сеч, осъществена в нарушаване на проектите, по които би трябвало да се извърши такава сеч “, сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с инспекцията, обвързвана с наводненията в карловските села.

Иван Демерджиев изясни, че дали осъществените нарушавания са съдействали за наводнението, занапред ще се обяснява, само че е изцяло допустимо това да е по този начин.

Той е безапелационен, че отвън подтекста на наводнението, е да не се позволяват сходни нарушавания и да се отстраняват сходни практики.

„ Горе има може би стотици, да не кажа и повече, кубици дървесина, оставени безсистемно на разнообразни места, в случай, че популацията чака дърва и в случай, че цената на дървения материал скача всеки ден “, сподели вътрешният министър.

Той изясни, че има 10% остатъчна дървесина, която би трябвало да остане, с цел да зарежда там, където има гора. „ Но в този случай това, в който видяхме големи трупи, останали на мястото, естествено, че в случай че има огромна вода, тези трупи ще тръгнат надолу и резултатът можете да се досетите сами какъв ще бъде “, заключи Демерджиев. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР