При специализирана операция на полицията и жандармерията са задържани трима

...
При специализирана операция на полицията и жандармерията са задържани трима
Коментари Харесай

Трима мъже са задържани за незаконен добив на злато край монтанското село Гаганица 

При профилирана интервенция на полицията и жандармерията са арестувани трима мъже, поданици на София и София-област за противозаконен рандеман на злато в землището на село Гаганица, в сервитута на язовир " Огоста ", оповестиха от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Операцията е осъществена от чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност " и бранш " Специални тактически дейности " в ОДМВР-Монтана, след следствие на сигнал за противозаконен рандеман на подземни благосъстояния в региона на селото. При инспекция са открити изкопни действия на две места с разстояние към 200 метра едно от друго, а наоколо са били построени два фургона и каравана, пригодени за живеене. 

По време на интервенцията са открити три леки автомобила, екскаватор и товарен автомобил, снабдени с водна помпа и кечета за пресяване и утаяване на земна маса. Намерени са още керамична купа със следи от жълт метал в нея и стопилка от същия метал с тегло 24,16 грама. Засечени са и арестувани за период до 24 часа трима мъже - на 47, 41 и на 38 години, поданици на София и София област, допълват от полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 240а, алинея 3, точка 3 от Наказателния кодекс, който планува наказване „ отнемане от независимост “ до осем години и санкция до 50 хиляди лв.. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата, прецизират от ОДМВР-Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР