При специализирана акция в Горна Оряховица беше разбита най-голямата схема

...
При специализирана акция в Горна Оряховица беше разбита най-голямата схема
Коментари Харесай

30 задържани за „ало“ измами за над 2 млн. лв. след спецакция


При профилирана акция в Горна Оряховица беше разрушена най-голямата скица за телефонни измами в България. 30 души са арестувани, 25 от тях в Румъния. Сред задържаните е и техният главатар. "Ало " измамите на групата са за над 2 милиона лв..

При профилирана акция в Горна Оряховица през днешния ден беше разрушена най-голямата група за телефонни измами в България. Това заяви заместител основният прокурор Иван Гешев. Задържани са над 30 души, измежду тях и главатарят на групата. Петима са арестувани при акцията в квартал „ Калтинец " и региона на гарата в Горна Оряховица, а 25 други са били задържани в Румъния.

Рано тази заран квартал „ Калтинец " и региона на гарата в Горна Оряховица бяха блокирани от полиция и жандармерия. Претърсени са към 15 къщи на хора, които се проверяват за телефонни измами.

В двата квартала се влизаше и излизаше през контролно - пропускателни пунктове. Полицаи ревизираха всички транспортни средства и пасажерите в тях.

Оградите и вратите на претърсваните къщи са разрушени, а хората, които живеят в тях, отхвърлиха да разясняват случилото се. На брифинг в Горна Оряховица през днешния ден заместител основния прокурор Иван Гешев съобщи, че при акцията са арестувани над 30 души. Сред и главатаря на групата, който е бил заловен в Румънния.

Разследването против групата е почнало още през 2017 година. По-късно в него се присъединили и от полицията и прокуратурата в Румъния.

Иван Гешев - зам.- основен прокурор: Бяха арестувани 5 лица в България, те са по този начин наречените мулета, в Румъния бяха арестувани 5 индивида, които са от най-високото йерархично на групата. Включително е ръководителят на групата и над 23 лица, които са по този начин наречените въртачи.

Измамите на групата са за над 2 млн лв., заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

В Горна Оряховица са конфискувани и шест първокласни автомобила, а в профилираната акция в града, както и в София и Румъния са взели участие над 150 чиновници на реда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР