При липсата на футболни мачове на терена много от феновете

...
При липсата на футболни мачове на терена много от феновете
Коментари Харесай

128 клуба ще участват в уникален турнир по FIFA 2020

При неналичието на футболни мачове на терена доста от почитателите се насочват към онлайн пространството. Това се случва и с играчи, треньори и клубове.

По самодейност на Лейтън Ориент се провежда нещо като международно клубно състезание, като борбата ще се състои посредством играта FIFA 2020. Първоначално четвъртодивизионният британски клуб предложи дребен шампионат, само че ползата бе голям и в този момент в него ще се включат 128 тима.

Сред участниците са Манчестър Сити, Нюкасъл, Уест Хам, Уулвс, Астън Вила и още няколко тима от Висшата лига. Много отбори от долните дивизии на Англия също се записаха, само че шампионатът излиза надалеч отвън рамките на Острова, като в него ще вземат присъединяване от цяла Европа и даже тимове от Австралия и Съединени американски щати. Аякс, ПСВ Айндховен, Рома, Бенфика, Фиорентина, Марсилия, Леверкузен и Селта Виго са единствено част от представителите отвън Англия.

After another shake up, this is your final line up...we hope #UltimateQuaranTeam #LOFC pic.twitter.com/BX5CIlyR6S
— Leyton Orient (@leytonorientfc) March 17, 2020
Турнирът е наименуван " Ултимът Каран-Тийм ", а на следващия ден ще бъде изтеглен жребият за конкуренцията. Двубоите ще бъдат предавани онлайн в някоя от стрийм платформите и се чака да провокират голям интерес. Всеки клуб ще избере собствен представител, като той може да бъде всеки - от състезател от първия тим до почитател на отбора.

Заедно с шампионата се провежда и благотворителна акция. 75% % от събраните пари ще отидат за клубове от долните дивизии в Англия, които ще пострадат тежко от рецесията, която докара до прекъсване на мачовете. Другата част ще отиде за благотворително сдружение за душевно заболели и за акцията на Световната здравна организация в битката с ковид. Целта е да бъдат събрани 50 000 паунда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР