Бурята и проливните дъждове наводниха много части на Северна Италия,

...
Бурята и проливните дъждове наводниха много части на Северна Италия,
Коментари Харесай

Северна Италия засегната от наводнения – коли се носят по улиците 



Бурята и проливните дъждове наводниха доста елементи на Северна Италия, а градовете Падуа и Виченца бяха изключително наранени, написа " Би Би Си ".

Службите за незабавна помощ употребяват гумени лодки, с цел да избавят хората от домовете им, а фрагменти демонстрират коли, които се носят по улиците.

Губернаторът на провинция Венето дефинира времето през нощта като водна бомба.

Южната част на Италия претърпява гореща вълна, необикновена за това време на годината, като в Сицилия се следят температури до 35 градуса по Целзий.


Професор Марко Марани, специалист по резултатите от изменението на климата от университета в Падуа, сподели пред вестник Corriere del Veneto, че рисковите събития стават все по-чести и ще се засилят дружно с световното стопляне.

Бреговете на река Monsoon del Sassi в Падуа се поддадоха заради проливните дъждове в ранните часове на петък сутринта, причинявайки наводнения.

Товарен трен в град Борбо Мантовано в провинция Ломбардия беше преобърнат от пориви напразно със скорост от 150 до 200 километра в час.


Местният водач Алберто Борсари написа в обществените мрежи, че доста улици и изби са наводнени и че обстановката е в действителност тежка.

„ За благополучие няма потърпевши “, добави той.

До 130 милиметра дъжд падна за денонощие в Милано. Очевидци споделиха, че подобен натоварен дъжд не е бил регистриран от повече от 170 години.


Властите за гражданска отбрана във Венето оповестиха алена паника до 14:00 часа, изключително сред Виченца и Верона, където реките преляха след паднали 70 милиметра дъжд за 30 минути.

Един човек изчезна в региона на град Комо след сриването на дребен мост.

В същото време доста сухи условия се следят на остров Сардиния, който към този момент е изправен пред нов неприятен сезон за локалните производители на пшеница, които чакат половината от нормалната годишна продукция заради дефицит на вода.


По-късно през лятото се чакат и ограничавания на водоползването в региона.

Европейската климатична организация " Коперник " и Световната метеорологична организация през април подчертаха нуждата от отбрана от наводнения, както и незабавни дейности заради угнетяване на последствията от изменението на климата.




Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР