При лечение на акне си струва да се откажете от

...
При лечение на акне си струва да се откажете от
Коментари Харесай

Никога не правете тези неща, ако имате акне

При лекуване на акне си коства да се откажете от използването на алкохолни козметични артикули, с цел да не провокирате появяването на нови обриви заради пресушаване на кожата. Това предизвестие насочи дерматокозметологът доктор Амина Бердова. 

Но оказа се, че има и още доста други неточности, които хората, борещи се с акен, позволяват.

Както означи Бердова, един от най-популярните способи за битка с акнето е „ изстискването “ на пъпката вкъщи.

„ В никакъв случай не би трябвало да се прави това, защото обривите могат единствено да станат по-големи и също така ще останат белези заради това “, предизвести демратоложката.

Тя също по този начин прикани да се откаже от концепцията да се отървете от възпалението с алкохолни козметични средства или лосиони. Такива операции изсушават кожата, което я прави сензитивна и раздразнена. 

„ Освен това алкохолните артикули ускоряват работата на мастните жлези, което може да докара до появяването на ново акне. Миенето с прекомерно гореща вода води до същия резултат “, добави д- р Бердрова.

Като друга постоянно срещана неточност дерматокозметологът назова злоупотребата с почистващи козметични артикули и ексфолианти.

„ Почистващите процедури, когато се употребяват прекомерно интензивно и погрешно, постоянно водят до нараснала сухота на кожата и повече себум. Това важи изключително за механичното разчистване на кожата – предизвика растежа на възпалителни детайли “, предизвести тя.

Сред другите известни способи за справяне с акне, които би трябвало да бъдат забравени, доктор Бердова посочи пристрастеността към загар (било то неестествен или естествен), потреблението на парни бани за лицето и лекуването на акне с национални средства, в това число уринотерапия. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР