При конфликт между САЩ и Иран ще последва заличаване с

...
При конфликт между САЩ и Иран ще последва заличаване с
Коментари Харесай

Тръмп: Не искам война с Иран

При спор сред Съединени американски щати и Иран ще последва " изтриване " с непознати пропорции. Това сподели в изявление за Ен Би Си, цитарно от БНР американският президент Доналд Тръмп. Той изясни решението си да спре планувани въздушни удари против 3 ирански цели поради прогнозата, че те ще доведат 150 човешки жертви. Ударите е трябвало да бъдат отговор на свалянето на американски дрон над Ормузкия пролив от иранска ракета.

Не се стремя към война (с Иран) и в случай че тя се случи, ще има опустошения, каквито още никой не е виждал “, отбеляза американският водач. „ Не се стремя към това “, повтори той. Тръмп съобщи още, че Съединени американски щати не слагат никакви условия за започване на договаряния с Иран.
„ Те (иранците) не би трябвало да имат нуклеарно оръжие “, акцентира президентът. „ Ако желаят да приказват за това, добре.  В противоположния случай няма да мине доста време и ще потънат в изискванията на проваляне на стопанската система им “, поясни той.

Според Тръмп съществуването на възможни жертви е направило американските дейности непозволени.

Иран твърди, че американският дрон е бил над въздушното пространство на Ислямската република и отговори на изказванията на Тръмп със закани към американските военни, ситуирани в региона на Персийския залив. Нарастващото напрежение сред Вашингтон и Техеран докара до повишаване с 10 % на петрола.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР