При когото и да отиде третият мандат, ние бихме се

...
При когото и да отиде третият мандат, ние бихме се
Коментари Харесай

Проф. Денков: Ако ГЕРБ промени отношението си към корупцията, ние сме готови да разговаряме с тях

" При който и да отиде третият мандат, ние бихме се присъединили в диалози по политики.... В взаимозависимост от това кой е мандатоносителят и какъв е методът за конструиране на кабинет - можем да се включим и в други диалози, само че има прекалено много благоприятни условия, с цел да ги дискутираме в този момент ".

Това съобщи пред БНР акад. Николай Денков от " Продължаваме промяната ", номиниран за министър председател с втория мандат.

" Ако ГЕРБ промени отношението си към корупцията, толерантността към нея, ние сме подготвени да беседваме с тях, само че досега не виждаме никакви индикации за това ", уточни той.

По думите на Денков, в случай че има полемика за политики, на която е подложен и въпросът за измененията в законите и за отговорността на основния прокурор:

" Политическа партия ще се включим в тази полемика, който и да я провежда. Съвсем обикновено ще е с ГЕРБ да сме на една маса, в случай че и те вземат участие в тази полемика. Съвсем друг става диалогът нататък - кой ще ръководи, с каква политическа отговорност и какви са гаранциите, че това, което е контрактувано, ще бъде изпълнено ".

Акад. Николай Денков акцентира, че може да се търси вид Политическа партия да поддържа " Демократична България ", в случай че те получат третия мандат:

" Но това ще бъде дотолкоз, доколкото има късмет да бъдат осъществени потребни неща за България. Тези политики ние сме ги дефинирали дружно с тях. Ако те съумеят да изградят структура, която дава гаранция, че ще се случат нещата, бихме могли да ги подкрепим. Но това сега е доста хипотетично ".

Денков изясни, че няма конспирация в това, че не всички депутати от Политическа партия и " Демократична България " не са били в пленарната зала при гласуването на Декларацията на Политическа партия по национални цели:

" Имаше в същото време честване за Христо Ботев и няколко от нашите депутати бяха на тържеството, в това число и Никола Минчев, тъй като никой от тях не очакваше, че по такива значими тематики няма да има полемика. Това беше същински разочароващото. Между Политическа партия и Демократична България няма разминаване ".

В предаването " Неделя 150 " Денков разяснява и изискванията на Плана за възобновяване, свързани с въглищните централи:

" Ангажименти, че ще затваряме централите - такова нещо не написа там (В ПВУ - б.р.). Пише, че ще се понижат с 40%, а не с 55% въглеродните излъчвания. Има технологии, посредством които могат да се понижат въглеродните излъчвания,които могат да се разработят, само че би трябвало време.... Не става дума за неточност, а за опция по какъв начин ние да проведем договаряния с Европейската комисия, тъй че българската енергетика да завоюва от обстановката и да продължим да изнасяме ток ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР