При голям интерес протече първата среща на Съвет на жените

...
При голям интерес протече първата среща на Съвет на жените
Коментари Харесай

Ето как Съветът на жените ще работи за развитието и бъдещето на Благоевград

При огромен интерес протече първата среща на Съвет на дамите под агидата на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов. Близо 100 дами обявиха желанието си за присъединяване в Съвета. По време на форума бяха разисквани градивни хрумвания за възстановяване на градската среда в Благоевград. 
Заместник-кметът по просвета и филантропични действия и ръководител на Съвет на дамите Христина Шопова акцентира, че задачата на Съвета е да се събират дами, които са подготвени да работят за развиването и бъдещето на Благоевград. 
" Ще обсъждаме, дебатираме и разясняваме проблеми, засягащи града, с цел да се случват по- положителни неща за нас и децата ни. Отдавна имахме концепция за подобен Съвет в Благоевград. Хубавото е, че има организации, с които споделяме общи хрумвания. Подбудите, които доведоха до основаването на този Съвет е, че всички ние, които работим в институции, администрация и така нататък сме били и от другата страна. Аз се интересувам от това, което желаете, мислите и тук концепцията е да бъда в директна връзка с Вас. ", сподели Христина Шопова. 
Тя разясни, че първичната идея за Съвета е била да сплоти майките в Благоевград, само че по-късно е взето решение да не бъдат сложени ограничавания.
На първото заседание на Съвета на дамите участваха дами, работещи в разнообразни сфери /туроператори, адвокати, икономисти, публицисти, доброволци, членове на Неправителствени организации, учители, преподаватели и т.н/. В залата не липсваха и мъже, които приветстваха концепцията и изрекоха гражданската си позиция. На срещата участва и посетител от Съединени американски щати, който изрече възхищението си към Благоевград и съобщи желанието си да влага в града.
Заместник- кметът и представител на Съвета даде опция на всеки искащ да изкаже своето виждане за по-добър Благоевград. По време на форума стана ясно, че ще бъде определен секретар на Съвет на дамите, както и ще бъде образуван Управителен съвет.
Срещите ще бъдат регулярни и ще се организират веднъж в месеца, като идната среща е планувана за 22 февруари 2018 година от 17:30 часа. 
В Съвета може да взе участие всяка дама, представител на Неправителствени организации, бизнес или жител. По време на всяко заседание ще бъде воден протокол, който след края на срещата ще бъде представян на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов.

Съвет на дамите дава опция на дамите в Благоевград да защитят правата си, да обсъдят проблемите и да предложат изобретателни хрумвания.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР