Президентите Путин и Макрон разговаряха в понеделник в изисканата атмосфера

...
Президентите Путин и Макрон разговаряха в понеделник в изисканата атмосфера
Коментари Харесай

Символично! Путин и Макрон разговаряха под статуята на Александър III, сближил Русия и Франция

Президентите Путин и Макрон разговаряха в понеделник в изисканата атмосфера на една от стаите в Кремъл. Двамата бяха седнали от двете срещуположни страни на бяла маса от мрамор, дълга над 5 метра. Причината за огромното разстояние са противоепидемиологичните ограничения. И двамата водачи бяха минали проби за ковид преди срещата, само че към момента беше налице заплахата единият от тях да бъде подложен под карантина, което неизбежно щеше да попречва служебните му отговорности.

Впечатление прави и статуята зад тила на Путин, стигаща съвсем до тавана на двореца. Монументът на император Александър III има алегорично значение в развиването на интернационалните връзки сред Москва и Париж.

Александър III Александрович (на съветски: Александр III Александрович) е император на Русия, цар на Полша и популярен княз на Финландия (1881 – 1894) от династията Холщайн-Готорп-Романов. Управлението му се свързва с отвод от демократичната политика от предходния интервал, а във външнополитически проект Русия се сближава с Франция. Случайно?

Макар и да няма връзка с вчерашните договаряния опитите на Александър III да се намесва в политическия живот на България довеждат до спиране на връзките сред двете страни.

Александър III прави опити да наложи консервативно ръководство и в България. Той поддържа анулацията на Търновската конституция от княз Александър Батенберг през 1881 и се опълчва на Съединението на България през 1885.

Съпротивата на българското държавно управление против съветския напън довежда до спиране на дипломатическите връзки сред двете страни. Русия признава избора на българския княз Фердинанд едвам след гибелта на Александър III.

Александър III умира през 1894 в Ливадия и е завещан от сина си Николай II.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР