Президентите на Русия и САЩ, Владимир Путин и Джо Байдън,

...
Президентите на Русия и САЩ, Владимир Путин и Джо Байдън,
Коментари Харесай

Кремъл: Засега не се планира среща между Путин и Байдън

Президентите на Русия и Съединени американски щати, Владимир Путин и Джо Байдън, към този момент не възнамеряват да се срещат, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Песков е споделил това, откакто по-рано денем съветски заместник-министър на външните работи не изключи опцията за двустранна среща на високо ниво, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Среща на върха е изключена за момента ", съобщи обаче пред кореспонденти представителят на Кремъл.

Преди това заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели, че не изключва опцията за нови срещи на най-високо ниво със Съединени американски щати за " стратегическата непоклатимост ".

Той съобщи това с наближаването на диалози сред двете страни в Кайро, които ще бъдат отдадени на неразпространението на нуклеарните оръжия. Руско-американските съвещания в египетската столица са планувани от 29 ноември до 6 декември.

Русия и Съединени американски щати са на диаметрални позиции за Украйна и няма защо да разискват тази тематика, акцентира Рябков.

Песков сподели още, че Русия ще изчака да завърши оценката на вредите по газопроводите " Северен поток " под Балтийско море, преди да вземе решение дали да ги ремонтира.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР